Otkrivamo pozadinu

Šeks je nagovarao Plenkovića da mu posinka ipak ne stavi na čelo HDZ-ove liste: ‘Htio ga je zaštititi’

Dražen Ciglenečki

Foto Patrik Maček / Hrvoje Jelavić PIXSELL / Darko Jelinek

Foto Patrik Maček / Hrvoje Jelavić PIXSELL / Darko Jelinek

Vladimir Šeks nije oduševljen time što se njegov posinak Karlo Ressler našao na prvom mjestu liste. Šeks dobro zna što će za Resslera značiti to prvo mjesto i kako će to odjeknuti u HDZ-u



Novi list doznaje da čak ni Vladimir Šeks nije oduševljen time što se njegov posinak Karlo Ressler našao na prvom mjestu HDZ-ove izborne liste za Europski parlament. Štoviše, Šeks je navodno pokušao Plenkovića odgovoriti od toga.


– Šeks jako voli Karla, baš jako, i htio ga je zaštititi na ljudskoj razini. On dobro zna što će za njega značiti to prvo mjesto i kako će to odjeknuti u HDZ-u. Zato je Šeks molio Plenkovića da oslobodi Karla toga, ali nije uspio – otkrio nam je jedan HDZ-ovac upoznat sa Šeksovom intervencijom kod Plenkovića.


Premijer, dakle, nije poslušao predsjednika Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koji smatra da je za njegovog posinka Resslera pretežak teret već na prvim izborima na kojima sudjeluje nositi listu stranke.




Inače, Ressler se u nekoliko istupa nakon objave HDZ-ove liste predstavio uglavnom suhoparnim frazama, iz kojih je teško zaključiti da je riječ o jednom 29-godišnjaku.


Zanimljivo je za njega i to da je politički i društveno puno konzervatiniji od svog mentora Plenkovića. Ressler je izraziti vjernik koji redovito odlazi u crkvu, a supruga mu je katolička aktivistica.


Osim Resslera, zasad je s HDZ-ove liste najviše pažnje u javnosti privukao devetoplasirani Stjepan Ribić, šef regionalne Razvojne agencije Slavonije i Baranje. On je, kako neslužbeno doznajemo, u posljednji trenutak ušao na tu listu. Bilo je planirano da Slavoniju na njoj zastupa ministrica Gabrijela Žalac, ali nju je Plenković prekrižio nakon afere s mercedesom.


*** Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…