Slučaj Agrokora

Šeks bez komentara, Jandrokovi tvrdi da bi Grmoja i Bernardić bi zbog vlasti žrtvovali hrvatsko gospodarstvo

Hina

Gordan Jandroković, Foto: D. JELINEK

Gordan Jandroković, Foto: D. JELINEK

Jandroković je ustvrdio i da bi taj koncern propao da nije donesen lex Agrokor. Propali bi, dodaje, deseci njegovih kooperanata i dobavljača te bi bez posla ostalo više desetaka tisuća ljudi



Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u petak kako ne može naći poveznicu između događaja iz 1990-ih i odgovornosti vlade Andreja Plenkovića vezano uz Agrokor te je optužio političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju i predsjednika SDP-a Davora Bernardića da bi zbog vlasti bili spremni žrtvovati hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta.


Ako se radi o dokumentu iz 1993. i ako je to rekao Grmoja, onda su to sigurno strašne optužbe i jako terete ovu vladu, rekao je Jandroković novinarima komentirajući tvrdnje političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje da je još 1990-ih Vladimir Šeks, kao potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, bio upoznat s kreditnim malverzacijama Agrokora i Zagrebačke banke, argumentirajući to kopijama izvješća financijske policije iz 1994. adresiranog na Šeksa.


Podsjetivši da je od tada prošlo 24 godine, Jandroković je rekao kako ne može naći poveznicu između tadašnjih događaja i odgovornosti vlade Andreja Plenkovića.Smatra kako se radi o još jednom političkom ‘spinu’ i pokušaju da se kroz dokumente od prije 24 godine stvori društvena psihoza u kojoj će se pokušati optužiti aktualno vodstvo za ono što se događalo u Agrokoru.

Jandroković je ustvrdio i da bi taj koncern propao da nije donesen lex Agrokor. Propali bi, dodaje, deseci njegovih kooperanata i dobavljača te bi bez posla ostalo više desetaka tisuća ljudi.




»Očito da je to malo važno Grmoji i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Njima je važna isključivo borba za vlast i oni bi da se domognu vlasti bili spremni žrtvovati i hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta. To je očito njihov način rada«, rekao je Jandroković koji je nazočio obilježavanju Svjetskog dana romskog jezika.


Grmojine optužbe Vladimir Šeks nije želio komentirati.