Nova afera

Šef održavanja zagrebačke javne rasvjete i pomagač pritvoreni zbog mita

Hina

V. Karuza

V. Karuza

Zbog primanja mita i pomaganja u tom nedjelu u petak je, na zahtjev Uskoka, određen istražni zatvor voditelju zagrebačkog Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete Miji Maroševiću i njegovu navodnom pomagaču, poduzetniku Petku Gavriloviću



ZAGREB  – Zbog primanja mita i pomaganja u tom nedjelu u petak je, na zahtjev Uskoka, određen istražni zatvor voditelju zagrebačkog Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete Miji Maroševiću i njegovu navodnom pomagaču, poduzetniku Petku Gavriloviću.


Marošević može izaći iz Remetinca uz jamčevinu od 400 tisuća kuna, a odlukom suca istrage mu je zabranjeno i obavljanje dužnosti, kontaktiranje sa svjedocima te ulazak u gradske prostorije, doznaje se na sudu. I Gavrilović se tijekom istrage može braniti sa slobode uz jamčevinu od 200 tisuća kuna, a i njemu je zabranjen kontakt sa svjedocima.


Uskok na svojoj internetskoj stranici navodi da su se Marošević i Gavrilović, čiji identiteti nisu otkriveni, dogovorili da će od podizvođača zagrebačke Elektre zatražiti isplatu mita kako bi Marošević ovjerio ispostavljene troškovnike i fakture od čega je ovisilo plaćanje Grada Zagreba Elektri, a time i podizvođačima.




Sukladno dogovoru Gavrilović je u dva navrata od odgovornih osoba u tvrtkama koje su kao podizvođači održavali javnu rasvjetu zatražio novac.


»Odgovorna osoba jednog društva je to odbila učiniti, dok je odgovorna osoba drugog društva tijekom 2007. godine drugookrivljeniku predala iznos od ukupno 80.000 kuna. Ta ista odgovorna osoba je prvookrivljeniku, na njegovo traženje, kao protuuslugu za ovjeravanje troškovnika i faktura, i tijekom 2008. godine predala iznos od 80.000 kuna«, navode u Uskoku.