Privremena skrb

Šator iz Savske ostaje u Vukovaru još 10 do 15 dana

Dražen Ciglenečki



Upravno vijeće Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, na čelu s ministrom Tomom Medvedom, potvrdilo je jučer prošlotjednu odluku da prosvjednički šator ostaje u njihovoj skrbi samo privremeno, i to kraće vrijeme.


– Razgovarali smo o šatoru i složili smo se da će on u vojarni koja je u nadležnosti Memorijalnog centra biti privremeno, odnosno dok braniteljske udruge ne odluče gdje će ga trajno smjestiti. Nismo im za to dali rok, ali to može biti desetak, 15 dana, rekao nam je Igor Gavrić, koji je kao predsjednik Gradske skupštine Vukovara član Upravnog vijeća Memorijalnog centra. Ponovio je čuđenje zbog negodovanja što je šator dospio pod okrilje ove ustanove, budući da nikad nije planirano da tamo ostane za stalno.


– Taj šator predstavlja otpor branitelja koji su prosvjedovali u njemu 555 dana i to je razlog zašto smo ga primili u Vukovar. Međutim, u startu smo rekli da je to samo privremeno rješenje – zaključuje Gavrić.




U istom tonu govorio je Medved, koji je jučer u Vukovaru sudjelovao i u obilježavanju Dana grada. Novinarima je izjavio da je o šatoru, »koji nije nikakav problem«, razgovarao s čelnicima gradskih vlasti i ljudima iz braniteljskih udruga.


– Šator je tu samo dok branitelji ne odluče što s njim dalje, kazao je Medved. Na potezu su, dakle, u prvom redu Đuro Glogoški i njegovi