Očitovanje o stanju bolnice

Sanacija štete u KBC-u Rijeka može početi najranije za 20 dana, Ministarstvo zdravstva najavilo pomoć

Barbara Čalušić

Klinike su oštećene zbog propuštanja krovišta / snimio S. JEŽINA

Klinike su oštećene zbog propuštanja krovišta / snimio S. JEŽINA

Potrebno je najmanje 20 dana suhog vremena koje će trebati za sušenje, nakon čega slijedi sanacija klinika



Ministarstvo zdravstva zatražilo je žurno očitovanje o nastalom stanju u KBC Rijeka i aktivnostima koje ravnateljstvo poduzima na otklanjanju posljedica šteta nastalih uslijed prokišnjavanja, poručili su iz Ministarstva zdravstva.


Iz resornog ministarstva ističu da je u utorak zaprimljeno očitovanje ravnatelja kako je u tijeku privremena sanacija krova i dekontaminacija prostora u Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, a nastavak djelatnosti bit će osiguran u suradnji s drugim zdravstvenim ustanovama.


Također, u priopćenju se konstatira da je unatoč ovom štetnom događaju osigurana potpuna skrb za pacijente i neometano obavljanje svih aktivnosti.




– Ministarstvo zdravstva prati situaciju i čim se prikupe svi relevantni podaci o nastalim štetama, u najkraćem mogućem roku poduzet će sve mjere u okviru svoje nadležnosti kako bi se što prije otklonile posljedice nastalih šteta, poručuju.


U KBC-u Rijeka poručuju da je teško prognozirati završetak radova na sanaciji krovišta zgrada Klinike za ginekologiju i porodništvo te riječke poliklinike u kojoj je smješten Klinički zavod za transfuzijsku medicinu.


Rokovi dovršetka sanacije ovise, kako ističu u riječkoj bolnici, u prvom redu i o vremenskim prilikama. Napravljena je tek djelomična procjena potrebnih radova, a konačna će biti utvrđena kada prestane kišno razdoblje, što znači da šteta može biti i većih razmjera od trenutačno procijenjenih.


Kad prestane kiša, potrebno je najmanje 20 dana suhog vremena koje će trebati za sušenje, nakon čega slijedi sanacija.


S obzirom na specifične zahtjeve prostora za preradu i pohranu krvnih pripravaka, radovi na sanaciji krova riječke poliklinike duže će trajati.