Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. veljače 2020.
Iznenada

Samo 15 min nakon pada GUP-a promijenjen dnevni red u Saboru: Boji li se HDZ Bandićevih žetončića?

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2020. u 14:28 2020-02-11T14:28:10+01:00

Samo 15 minuta nakon što je u Skupštini Grada Zagreba pao Generalni urbanistički plan došlo je do promjene dnevnog reda u Saboru: iznenada je skinuto i odgođeno glasanje o zakonskim prijedlozima, koje je uobičajeno na dnevom redu u petak.

Informaciju o odgodi glasanja zakazanog za petak potvrdili su Jutarnjem listu u Tajništvu Sabora, no bez informacije o razlozima. Neslužbene informacije govore o tome da se HDZ pribojava da će, nakon što njihovi zastupnici u Gradskoj skupštini nisu podržali GUP koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, puknuti njihova koalicija na nacionalnoj razini što HDZ dovodi u opasnost da neće imati dovoljno ruku za izglasavanje svojih prijedloga.

Moguće je da koalicija HDZ-a i Bandića preživi, no u HDZ-u nisu željeli riskirati i testirati koaliciju već u petak prilikom glasanja. Na dnevnom redu bilo je više izvješća o kojima se raspravljalo prošloga tjedna, od HNB-a, Službe za probaciju, Državnog odvjentištva te nekoliko zakona.

Podsjetimo, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, nakon što su prethodno većinom glasova odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo 18 te 31 protiv.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.