Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
26. siječnja 2020.
Dužnosnička prava

Saborska oporba: Premijerov prijedlog je odvlačenje pozornosti

Foto D. JELINEK
Foto D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 13. svibanj 2014. u 16:59 2014-05-13T16:59:09+02:00

Milanović je jučer, gostujući u emisiji "Dva u devet" na "Tv Jabuci", kazao kako će predložiti da dužnosnici nakon odlaska s funkcije tri mjeseca ostvaruju punu plaću, a idućih tri mjeseca pola plaće

ZAGREB - Saborska oporba nema ništa protiv skraćivanja vremena u kojem dužnosnici nakon odlaska s funkcije primaju plaću, no prijedlog premijera Zorana Milanovića da to bude ukupno šest mjeseci smatraju odvlačenjem pozornosti s važnih problema i najavljuju kontraprijedloge.

Milanović je jučer, gostujući u emisiji "Dva u devet" na "Tv Jabuci", kazao kako će predložiti da dužnosnici nakon odlaska s funkcije tri mjeseca ostvaruju punu plaću, a idućih tri mjeseca pola plaće.

Sada šest mjeseci primaju punu, a narednih šest pola plaće.

"To je čista politička odluka. Mislim da ni jedan politički dužnosnik, niti je trčao za tim niti će biti nesretan zbog toga. Ako je to problem, dapače. Što se mene tiče, nemam ništa protiv, ali to je očit dokaz da, ako nemate ništa konkretno, onda idete s ovakvim pikantnim stvarima, oko kojih se ljudi zabave pa preskoče neke stvari, vjerojatno će preskočiti ovo odgađanje izdvajanja HZZO-a ili nešto drugo", kometirao je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker.

Laburist Dragutin Lesar očekivao je rigidnije kresanje dužnosničkih prava na naknadu plaće.

"Očekivao sam da će premijer doći s prijedlogom da se ta prava izjednače s onima koja imaju radnici iz Zakona o radu. Ako se ne varam, tamo počinje s dva tjedna minimalno, maksimalno je četiri. Što radnicima, to i dužnosnicima. Nitko nema pravo biti privilegirana kasta u zemlji", kazao je Lesar.

Na pitanje hoće li podržati premijerov prijedlog, kazao je da će Laburisti ići s kontraprijedlogom.

Napomenuo je da je prošle godine za bivše lokalne, regionalne i državne dužnosnike na ime te naknade isplaćeno ukupno 27 milijuna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu