Vladin odabir

Sabor u dnevni red uvrstio prijedlog o imenovanju Jelenića glavnim državnim odvjetnikom

Hina

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Vlada je Jelenića predložila na zatvorenoj sjednici održanoj u utorak. Jelenić je trenutno prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu 24. travnja istječe mandat



ZAGREB Hrvatski sabor proširio je u srijedu dnevni red Vladinim prijedlogom o imenovanju Dražena Jelenića glavnim državnim odvjetnikom, a mišljenje o njemu prije saborske rasprave trebao bi dati matični Odbor za pravosuđe.


Vlada je Jelenića predložila na zatvorenoj sjednici održanoj u utorak. Jelenić je trenutno prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu 24. travnja istječe mandat.


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prijedlog o imenovanju Jelenića obrazložio je potrebom za dolazak »nove energije koja će pridonijeti još boljem radu DORH-a«.




Prije saborske rasprave o Vladinu prijedlogu mišljenje o Jeleniću treba dati saborski Odbor za pravosuđe, koji je zakazan za četvrtak ujutro.


Preslagivanjem ovotjednog saborskog dnevnog reda omogućeno je još uvijek aktualnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu da danas poslijepodne podnese izvješće o radu Državnog odvjetništva za 2015. i 2016. godinu.