Novi problemi

SUKOB VRHA SDP-a Bernardić htio izbaciti Kolarić iz stranke, Komadina nakon svađe napustio sjednicu

Tihana Tomičić

Davor Bernardić i Zlatko Komadina / Foto: D. ŠKOMRLJ

Davor Bernardić i Zlatko Komadina / Foto: D. ŠKOMRLJ

Kako će se svađa Bernardića i njegova dosadašnjeg "mentora" Komadine odraziti na odnose u stranci, vidjet će se u narednom vremenu



Kao i obično, nijedna sjednica Predsjedništva SDP-a više ne završava bez sukoba i svađa, a ovoga puta sukobila su se dva vodeća čovjeka stranke i dosad najbliži suradnici, predsjednik Davor Bernardić i potpredsjednik Zlatko Komadina, koji je na kraju i demonstrativno napustio sjednicu.


Naime, Bernardić je pokazao da je strahovito iziritiran intervjuom koji je kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Zagreba Aleksandra Kolarić dala Globusu, a u kojemu je rekla da je “Bernardić velika smetnja za SDP i da SDP više nema vremena za njega”, te je zatražio da je se isključi iz stranke. Rekao je kako su njene današnje izjave o stranci višestruko gore od onih koje je svojedobno davala o Zoranu Milanoviću kad ju je on bio isključio iz stranke, a kako se čujenakon sjedncie, općenito je napadao novinare, medije i sve SDP-ovce koji daju izjave po medijima o stanju u stranci.


No, Komadina se usprotivio takvim radikalnim mjerama, a nakon oštre svađe o tome da se ne može isključivati ljude koji su izravno u izborima i imaju pravo voditi kampanju, pukao mu je film, ustao je i napustio sjednicu.




Kako je poznato, Kolarić je bila bliska Bernardiću i Komadini niz godina, ali otkako kritizira aktualnog šefa stranke, on se okrenuo protiv nje, te je njegov favorit u Zagrebu Denis Hrestak.


Komadina nam je i potvrdio da je sa sjednice otišao, izjavom u svom stilu:


– Jučer je bio čudan splet atmosferskih prlika, niskog tlaka i velike vlage, uz relativno nepovoljan raspored planeta, što se i odrazilo na kvalitetu rasprave, pa sam u tom kontekstu zaključio da je bolje da se izuzmem od daljnje rasprave.


Kako će se svađa Bernardića i njegova dosadašnjeg “mentora” Komadine odraziti na odnose u stranci, vidjet će se u narednom vremenu.


Prije toga, Predsjedništvo je donijelo i odluku o isključenju Tamare Puač iz Požege koja je vrh stranke prijavila DORH-u zbog navodnog falsificiranja potpisa u unutarstranačkoj kampanji u Požegi, a donesena je i odluka da se izbori u SDP-u Splitsko-dalmatinske županije odgode do 14. srpnja.