Anonimna prijava

SUKOB INTERESA VRIJEDAN 260.000 KUNA Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Bernardića zbog stipendije

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Iz medijskih napisa je jasno da je Davor Bernardić završio Cotrugli Business School, program Chief Executive MBA čija je cijena veća od 260.000 kuna. Također, po medijskim napisima Bernardiću je taj program plaćen stipendijom i time je, po anonimnoj prijavi, primio nedopušteni dar



ZAGREB Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u četvrtak postupak protiv predsjednika SDP-a i saborskog zastupnika Davora Bernardića zbog primanja stipendije na poslovnoj školi Cotrugli (Cotrugli Business School) u Zagrebu.


Izvjestitelj u tom slučaju zamjenik predsjednice Povjerenstva Davorin Ivanjek rekao je da je protiv Bernardića podnesena anonimna prijava jer je iz medijskih napisa jasno da je završio Cotrugli Business School, program Chief Executive MBA čija je cijena veća od 260.000 kuna. Također, po medijskim napisima Bernardiću je taj program plaćen stipendijom i time je, po anonimnoj prijavi, primio nedopušteni dar.


Ivanjek je rekao kako se iz Bernardićevih javnih izjava može zaključiti da je primio stipendiju za program magistra poslovnog upravljanja (MBA) od privatnog trgovačkog društva Cotrugli d.o.o koje ima u vlasništvu Cotrugli Business School u iznosu od oko 263.000 kuna.




Navodeći kako Bernardić u tom slučaju nije primio novac, kazao je kako se besplatna predavanja mogu smatrati uslugom bez naknade koji dužnosnika u obavljanju njegove dužnosti može dovesti u odnos zavisnosti te stvoriti obavezu prema darovatelju.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak i protiv saborske zastupnice Sonje Čikotić koja je bila predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Park prirode »Papuk« u razdoblju od 27. siječnja do 22. kolovoza 2017. jer je za to primala naknadu u iznosu od 2500 kuna, a što nije smjela po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je ne pokrenuti postupke protiv ministra državne imovine Gorana Marića, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda kao niti protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara.