Zadovoljni rezultatima izbora

STRATEGIJA ŠIRENJA Most će nezavisnim listama koje su uspjele na izborima ponuditi suradnju

Jagoda Marić

Od samo četiri vijećnika u jednoj županiji došli smo do 78 vijećnika u 16 županija  - Božo Petrov / Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Od samo četiri vijećnika u jednoj županiji došli smo do 78 vijećnika u 16 županija - Božo Petrov / Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Nismo ponovo dobili Metković jer se HDZ organizirao i doveo birače koji u Metkoviću ne žive, protiv toga nismo mogli. Alli od samo četiri vijećnika u jednoj županiji došli smo do 78 vijećnika u 16 županija. Prvi put smo se natjecali za župane i odmah smo imali tri naša čovjeka u drugom krugu, pa ne može se preko noći izgraditi infrastruktura da te izbore i dobijemo. Naravno da ne trebamo biti nezadovoljni, kaže nam Petrov



ZAGREB Iako je u drugom krugu lokalnih izbora Most izgubio gradonačelničko mjesto u Metkoviću, nakon što je u prvom krugu ostao bez većine u Gradskom vijeću, te sve tri bitke za župana, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Vukovarsko-Srijemskoj i Dubrovačko-neretvanskoj, pa se su mediji i analitičari požurili sa zaključkom da je ta stranka gubitnik na izborima, njezin predsjednik Božo Petrov tvrdi da u Mostu nikako ne smiju biti nedovoljni rezultatima.


Most je prije četiri godine u cijeloj Hrvatskoj imao tek četiri županijska vijećnika i to u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a sada ih u toj skupštini ima 11, dok u preostalih 15 županija gdje je prešao izborni prag ima ukupno još 67 vijećnika.


U Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj, tradicionalno HDZ-ovim županijama, svaki je peti vijećnik Mostov. U Vukovarsko-srijemskoj imaju sedam od ukupno 41 vijećnika.




– Nismo ponovo dobili Metković jer se HDZ organizirao i doveo birače koji u Metkoviću ne žive, protiv toga nismo mogli. Alli od samo četiri vijećnika u jednoj županiji došli smo do 78 vijećnika u 16 županija. Prvi put smo se natjecali za župane i odmah smo imali tri naša čovjeka u drugom krugu, pa ne može se preko noći izgraditi infrastruktura da te izbore i dobijemo. Naravno da ne trebamo biti nezadovoljni, kaže nam Petrov.


Uz to su nezavisne liste koje su na platformi Mosta već, napominju u toj stranci, osvojile Vrgorac, Omiš, Gradec, Tompojevce, a Petrov smatra dobrim i to što pojedine lokalne sredine osvojile nezavisne liste iako nemaju nikakve veze s Mostom.


Najavljuje da će Most tim nezavisnim listama ponuditi oblik suradnje koji im odgovara, kako bi imali jači utjecaj na odluke koje se donose na nacionalnoj razini, jer je to razlog zbog kojeg je nastala platforma Most.