Prognoza

STIŽE STUDENI Uživajte u toplom vremenu još koji dan. Do kraja tjedna temperature idu ispod nule

P. N.

Ilustracija Nel Pavletić / PIXSELL

Ilustracija Nel Pavletić / PIXSELL



U većem dijelu zemlje danas će biti pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, ponajprije u gorskim krajevima te u Posavini. Oblačnije u gorju i na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području gdje može pasti malo kiše. Vjetar slab, u gorskim i sjeverozapadnim krajevima do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 17 do 22 °C, javlja DHMZ.


Nadprosječnim temperaturama svjedočit ćemo do srijede, kad će na Jadranu zapuhati jaka bura, a u unutrašnjosti sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura će postupno padati prema kraju tjedna i postati primjerena ovom dobu godine – do vikenda će se živa u termometru u dijelovima zemlje spustiti i do tri stupnja ispod ništice. Pojavit će se i mraz.


U Rijeci će danas biti promjenjivo uz malo kiše, a temperature će ići do 16 stupnjeva. Sutra će vrijeme biti slično, a od srijede sunčano i vjetrovito, uz lagani pad temperature prema kraju tjedna. Dnevni maksimum na Kvarneru idućeg će vikenda ići do deset stupnjeva.