Potpisano pomilovanje

SLOBODA ZA LIJEČENJE MARIHUANOM Predsjednica je potpisala, Huanito Luksetić je pomilovan

Franjo Deranja

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

"Moram vam reći da se, iskreno, kao čovjek, osjećam jako dobro da ovu, neću reći privilegiju, ali svakako ovlast predsjednice Republike mogu iskoristiti u trenucima kada je u pitanju život i kad je u pitanju zdravstveno stanje koje je od primarne važnosti u cijelom slučaju", dodala je.



ZAGREB – Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u petak da je potpisala pomilovanje za Huanita Luksetića, oboljelog od multiple skleroze, a osuđenog za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje.


“Jutros sam potpisala pomilovanje Huanita Luksetića i poslali smo svu dokumentaciju u Ministarstvu pravosuđa koje treba izvijestiti gospodina Luksetića odnosno njegovog pravnog zastupnika o tom pomilovanju”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović u intervjuu Hrvatskom radiju u emisiji „S predsjednicom izvan protokola” koji će u cijelosti biti emitiran u 15.30 sati.


“Moram vam reći da se, iskreno, kao čovjek, osjećam jako dobro da ovu, neću reći privilegiju, ali svakako ovlast predsjednice Republike mogu iskoristiti u trenucima kada je u pitanju život i kad je u pitanju zdravstveno stanje koje je od primarne važnosti u cijelom slučaju”, dodala je.




Luksetiću, koji boluje od multiple skleroze, krajem siječnja potvrđena je prvostupanjska presuda kojom je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane radi prodaje, iako je u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.


Odluka se šalje u Ministarstvo pravosuđa jer je ono temeljem Zakona o pomilovanju dužno obavijestiti podnositelje molbe o odluci predsjednice. Nakon toga odluka se objavljuje u Narodnim novinama.