Dramatično narušeni odnosi

SKANDAL U JADROLINIJI Jedan član Uprave prijetio drugome, DORH podignuo optužnicu

Marinko Glavan

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. rujna ove godine, na službeni e-mail člana uprave jednog trgovačkog društva iz Rijeke poslao poruku prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah za njegov tjelesni integritet, odgovoreno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci



RIJEKA Protiv Predraga Govorčina, člana Uprave Jadrolinije, podignuta je optužnica pred Općinskim sudom u Rijeci, za kazneno djelo prijetnje drugom članu Uprave Jadrolinije Anti Vranješu, potvrđeno je iz Općinskog državnog odvjetništva (ODO) Rijeka, na upit Novog lista.


Općinskom državnom odvjetništvu poslali smo upit je li točno da je Ante Vranješ podnio kaznenu prijavu protiv Govorčina, je li pokrenuta istraga te je li ODO Rijeka na temelju istrage pokrenuo sudski postupak protiv Govorčina.


– Vezano za vaš upit, odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, nakon provedenog istraživanja, 31. listopada 2018. podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Rijeci protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139., stavak 1. i 3. Kaznenog zakona. Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. rujna 2018. u Rijeci, na službenu e-mail adresu člana uprave jednog trgovačkog društva iz Rijeke poslao poruku prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah za njegov tjelesni integritet – odgovoreno je iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.




Telefonom smo kontaktirali Predraga Govorčina, upitavši ga o prijetnjama Vranješu, no on je odbio dati bilo kakav komentar o podizanju optužnice. Ante Vranješ kaže kako su mu prijetnje upućene sa službenog maila prije nešto više od mjesec dana.


O svemu je, kaže, obavijestio Nadzorni odbor i Skupštinu Jadrolinije te očekuje sankcije protiv Govorčina.


Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta na naš upit o podizanju optužnice, eventualnim sankcijama prema Govorčinu te funkcioniranju uprave u ovakvim okolnostima, odgovara kako ne zna za optužnicu.


Prijetnje koje se Govorčinu stavljaju na teret, saznajemo, bile su upućene nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, dva nova i dva polovna, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan, katamaran »Jelena«, izgrađen u brodogradilištu singapurskog DAMEN-a. U aferi se sumnjalo u pogodovanje singapurskoj brodograđevnoj tvrtki DAMEN Gorinchem, odnosno da je natječaj za nabavku brodova raspisan tako što su cijena i specifikacije brodova u natječaju određeni na način kako bi bili odabrani baš njihovi brodovi.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…