Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Bjegunac se nalazi u Mostaru

SIPA jutros "uručila poziv" Zdravku Mamiću, danas se mora pojaviti na Sud BiH

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2019. u 9:22 2019-06-11T09:22:00+02:00

Bivši čelnik Dinama danas će se javiti u Sud Bosne i Hercegovine gdje bi trebalo biti održano prvo ročište po zahtjevu za izručenje Hrvatskoj. Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj, uslijedit će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH jutros su uručili poziv bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću da se javi na Sud Bosne i Hercegovine, javlja portal Klix.ba.

Za Klix.ba je potvrđeno da je SIPA jutros uručila poziv Mamiću, a iz te agencije nam je potvrđeno da on nije uhićen te da će se na osnovu poziva danas pojaviti u Sudu BiH. Neslužbeno, Zdravko Mamić se jutros nalazio u Mostaru.

Ovaj potez sigurnosne agencije BiH uslijedio je nakon što je susjedna Republika Hrvatska raspisala međunarodnu potjernicu za Mamićem. U skladu s tim Interpol je obavijestio pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem koji se već godinu nalazi u Međugorju. 

Bivši čelnik Dinama danas će se javiti u Sud Bosne i Hercegovine gdje bi trebalo biti održano prvo ročište po zahtjevu za izručenje Hrvatskoj. Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj, uslijedit će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji.

Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno da plati jamčevinu. 

Potjernica za Mamićem raspisana je nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odredio istražni zatvor u drugom sudskom postupku koji je pokrenut protiv njega zbog optužbi za sudjelovanje u izvlačenju 144 milijuna kuna iz Dinama. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.