Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1n
Sutra: 11° 11° 1n
28. ožujka 2020.
Vruće poruke preko Vibera

SEKS SKANDAL U VELEPOSLANSTVU Ucjenjivao bivšu djevojku objavom erotskih snimki, u sve uključio i njezine roditelje

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2019. u 16:50 2019-12-27T16:50:29+01:00

Muškarac je od kolovoza do kraja rujna 2016. bivšoj partnerici slao poruke i tražio 40.000 eura prijeteći joj objavom njihove intime. 'Napravio je dvije grupe na Viberu. U jednu je stavio mog oca, sestru i mene, a u drugi prijateljice i sestru te u njima objavio moje obnažene fotografije i snimke naših seksualnih odnosa', ispričala je žrtva

Djelatnik jednog veleposlanstva u Hrvatskoj pretvorio je život u pravi pakao svojoj bivšoj djevojci koju je nakon prekida veze ucjenjivao, piše Jutarnji.

Osim pokušaja da od nje iznudi 40.000 eura u zamjenu za šutnju kako ne bi distribuirao njezine golišave fotografije i zajedničke intimne videouratke, 46-godišnjak je u aplikaciji Viber osnovao grupu u koju je uključio roditelje bivše djevojke i prijatelje te u njoj objavio kompletan erotski sadržaj koji su njih dvoje tijekom veze snimili.

Zaskočio ju pred ulazom

Muškarac je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog toga nedavno nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Prema optužnici, muškarac je od kolovoza do kraja rujna 2016. bivšoj partnerici slao poruke i tražio 40.000 eura prijeteći joj objavom njihove intime ako ga ne posluša. Sredinom srpnja ju je zaskočio pred ulazom u zgradu gdje stanuje te je vrijeđao tražeći da zove svoga dečka kojem je, potom, u telefonskom razgovoru zaprijetio da mu daju novac. Bivšu partnericu okrivljeni je zatim pljunuo te udario mobitelom po nozi. Nakon toga se susreo s novim dečkom bivše djevojke koji mu je iz sažaljenja, kad mu je kroz prijetnje rekao da “je bez novca i bez cure”, predao 5000 kuna. No, nezadovoljan ishodom, 46-godišnjak je preko Vibera odaslao porno materijal što je natjeralo djevojku da potraži pomoć.

- Nisam kriv, a 5000 kuna sam dobio kao dio troška najma stana jer preko ljeta nisam bio u Zagrebu dok ona je. Nisam joj slao poruke i ne znam odakle uopće 40.000 eura. Besmisleno je i smiješno. Sve je to iza mene. I žao mi je što je do svega došlo - rekao je kratko djelatnik veleposlanstva, piše Jutarnji.

Nesuđena ljubav

U prilog mu, međutim, nisu išle poruke koje je poslao bivšoj: “Žao mi je, ali u meni radi nešto ružno pošto te ne mogu imati i onda sam takav”, “Morat ću se hvaliti tvojim slikama i filmovima...”, “Pristao bi na sve samo da te vidim bar ponekad i ne bih ti onda želio napakostiti.”

- Bila sam šokirana njegovim ponašanjem jer ga takvog nisam poznavala. Napravio je dvije grupe na Viberu. U jednu je stavio mog oca, sestru i mene, a u drugi prijateljice i sestru te u njima objavio moje obnažene fotografije i snimke naših seksualnih odnosa. Osjetila sam strah jer nisam znala što bi moglo još uslijediti pa sam otišla na policiju - ispričala je žrtva, nesuđena ljubav osuđenog muškarca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.