Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Team-building

SDP u Ogulinu zaključio da mu je najveći problem komunikacija te imenovao ''ministre u sjeni''

SDP u Ogulinu zaključio da mu je najveći problem komunikacija te imenovao ''ministre u sjeni''
SDP u Ogulinu zaključio da mu je najveći problem komunikacija te imenovao ''ministre u sjeni''
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2018. u 21:22 2018-01-17T21:22:20+01:00

 Nakon stranačkog team-buildinga u subotu i nedjelju u Ogulinu na kojemu su se okupili članovi Predsjedništva SDP-a i saborskog Kluba zastupnika, sudionicima okupljanja u srijedu poslije podne pristigli su zaključci, premda o njima na tom skupu nije raspravljano. ojedini članovi Predsjedništva tvrde kako je riječ o zaključcima koje su sastavili predsjednik stranke Davor Bernardić i najbliži suradnici od njegova posebna povjerenja.
Iz zaključaka je razvidno kako je stranci najveći problem komunikacija pa je istaknuto da će »SDP u idućem periodu uložiti napore u izradu jasne komunikacijske strategije« te će jasnije definirati ciljeve i sadržaj koji će stranka homogeno komunicirati u javnosti.
Svoje napore, navodi se u zaključcima, SDP će uložiti i u razradu jasnije medijske strategije kao i dati više na značaju lokalnim medijima koji su također glasnogovornici stranačkih politika i stavova na lokalnim razinama.

Također, zaključeno je da će SDP »za potrebe definiranja komunikacijske i medijske strategije izraditi istraživanje kojim će se definirati komunikacijske smjernice potrebne za bolje komuniciranje SDP-ovih politika«.
S obzirom na dosadašnju ne pretjerano kvalitetnu suradnju između predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika, zaključeno je da će se »u svrhu bolje međusobne komunikacije kontinuirano putem zaključaka komunicirati stavovi jednih prema drugima«.

Pojedini članovi Predsjedništva tvrde kako je riječ o zaključcima koje su sastavili predsjednik stranke Davor Bernardić i najbliži suradnici od njegova posebna povjerenja.
Na SDP-ovu sastanku u Ogulinu, zaključeno je, iskazana je potreba za glasnogovornikom stranke koja će ispred stranke komunicirati s medijima te stručnim suradnikom koji će pomagati u vezi s lokalnom samoupravom u svrhu bolje i brže koordinacije i prikupljanje potrebnih informacija. Usto, istaknuta je potreba revizije rada stranačkih savjeta nakon čega će se dati i politička ocjena njihovih aktivnosti te novim komunikatorima stranke, ali i izrade stranačkog manifesta.
Sudionicima team-buildinga dostavljen je i popis radnih grupa dogovorenih u Ogulinu i njihovih voditelja, kojima je zadatak bolji rad SDP-a pri čemu se »putem tematske raščlambe povezuje rad zastupnika, uloga članova Predsjedništva i stavovi stručnih savjeta«, što su neki u ogulinskoj raspravi nazvali i »Vladom u sjeni«.
Radnu grupu za Ustav, politički sustav, unutarnje poslove i vanjsku politiku vodit će potpredsjednik Peđa Grbin, a u sklopu nje »ministri u sjeni«, pa će tako resor branitelja voditi Predrag Matić, obrane i unutarnjih poslova Franko Vidović, pravosuđe i korupciju Peđa Grbin, politički sustav Arsen Bauk, a vanjsku politiku i EU Domagoj Hajduković.

Na čelu radne grupe za društvene djelatnosti potpredsjednik je Rajko Ostojić, a civilno društvo preuzima Nenad livun, obrazovanje, znanost i sport Sabina Glasovac, kulturu i medije Bojan Glavašević, socijalnu politiku i demografiju Ivana Posavec Krivec, a zdravstvo Romana Jerković.
Radnu grupu za lokalnu samoupravu i decentralizaciju vodi potpredsjednik Zlatko Komadina, unutar koje je za EU fondove zadužen Damir Mateljan, a za lokalnu samoupravu Marko Vešligaj.

Potpredsjednik Boris Lalovac predvodi radnu grupu za gospodarske djelatnosti, koji će se ujedno baviti i financijama i državnim proračunom, za gospodarstvo i Agrokor zadužen je Ivo Jelušić, za graditeljstvo i stanovanje Vedran Babić, Biljana Borzan za poljoprivredu i zaštitu potrošača, Siniša Hajdaš Dončić za promet, infrastrukturu i IT, Gordan Maras za rad i mirovinski sustav, Branko Grčić za turizam, a Mihael Zmajlović za zaštitu okoliša i energetiku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.