Gordan Maras

SDP: Plenković je bizarno bahat, ionako će morati na izbore, pa neka ih raspiše odmah

Ljerka Bratonja Martinović

Foto Marin Tironi/PIXSELL

Foto Marin Tironi/PIXSELL



ZAGREB U ovom trenutku izbori bi bili najpošteniji za građane i kad bi premijer Plenković mislio u interesu građana, raspisao bi ih – poručio je danas Gordan Maras, predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a komentirajući sukob koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a oko povećanja plaća u obrazovanju.


SDP je, kaže, za izbore spreman.


– Bizarno bahati Plenković govori kako on doživljava sve oko sebe. To hrvatski građani ne zaslužuju. Najpoštenije bi bilo da parlamentarni izbori budu u prosincu, zajedno s predsjedničkim, jer HDZ ne može riješiti probleme s ovako nestabilnom vladom – izjavio je Maras.




Dodao je da će izbori “iako bi Plenković volio da ih ne bude”, biti za manje od godinu dana, a “SDP je za njih spreman sada, a bit će i tada”. No, Maras se ne bi iznenadio ni da HNS popusti HDZ-u i pređe preko tvrdog stava prema zaposlenima u školstvu.


SDP u potpunosti podržava štrajk u obrazovanju. To, tvrdi Maras, nije samo štrajk za veće plaće, nego i prosvjed kojim zaposleni iskazuju nezadovoljstvo stanjem u obrazovanju.


Nevjerojatno je, kaže, da Vlada ne može naći 400 milijuna kuna za obrazovanje. Samo bi povećanjem neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna plaće bile 12 posto veće nego danas, računa Maras.