SDP: Bernardić nije spominjao Novi list kao medijsku kuću čiji su natpisi upereni protiv SDP-a i njega osobno

P. N.



Iz SDP su reagirali na naš tekst pod naslovom “OBJAŠNJENJE ZA ČUDNOVATU KAMPANJU Kao opasnost za slobodu medija u Hrvatskoj Bernardić locira – Novi list?!


Reagiranje koje nam je poslano s mail adrese Đurđice Klancir, a potpisano s “SDP komunikacije” prenosimo u cjelosti.


“Na web portalu Novog lista objavljen je 23. siječnja 2018. tekst autorice Tihane Tomičić pod naslovom „Objašnjenje za čudnovatu kampanju: Kao opasnost za slobodu medija u Hrvatskoj Bernardić locira – Novi list?!“ u kojem je izneseno niz neistinitih tvrdnji i konstrukcija koje su štetne za SDP i predsjednika SDP-a, Davora Bernardića, osobno.




Cijeli tekst je nastao na temelju navodnih anonimnih izvora bez nastojanja autorice da provjeri navode kod službenih izvora.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbacuje insinuacije da je tijekom trajanja zatvorene sjednice Kluba zastupnika izdvojio Novi list „kao medijsku kuću čiji su natpisi upereni protiv SDP-a i njega osobno“.


Također, nikada nije ustvrdio kako je vlasništvo „Novog lista sumnjivo te kako iza svega stoji HDZ“. Teza koja se iznosi u članku, a prema kojoj je „za šefa SDP-a Novi list primjer glavnih problema i primjer zatiranja slobode medija u Hrvatskoj“, također nije istinita. Naposljetku, u tekstu se navodi i kako „slične probleme Bernardić ima i s Novom tv, koju je također locirao kao problematičnu zbog vlasničkih pitanja“, što u cijelosti ne odgovara istini.


Očekujemo da u skladu sa Zakonom o medijima objavite ovaj tekst demantija na portalu Novog lista, povezan s tekstom na čije navode smo bili prisiljeni reagirati”, navode u SDP-u.