Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Veljko Kajtazi

Romi zgroženi: 'Izignorirali su naše prvorođeno dijete u 2020., tko se boji ksenofobičnih reakcija?'

Foto Facebook Veljko Kajtazi
Foto Facebook Veljko Kajtazi
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2020. u 19:34 2020-01-03T19:34:28+01:00

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi zgrožen je što su u Međimurju prikrili činjenicu i 'obmanuli javnost' o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji. U tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci preskočena je naime romska obitelj, a Kajtazi za ovo krivi odgovorne u županijskoj bolnici u Međimurju i u Međimurskoj županiji.

- Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.

Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva, poručio je Kajtazi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.