Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
23. veljače 2020.
Sastanak s Plenkovićem

Rimac: Dovodim ljude iz Porschea i Hyundaija, reći će Vladi što im treba da bi došli u Hrvatsku

Foto Screenshot N1
Foto Screenshot N1
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 18:18 2019-06-24T18:18:34+02:00

Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila, danas je bio na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem, a za N1 je otkrio o čemu su razgovarali.

- Želimo naša iskustva podijeliti da bi autoindustrija investirala u Hrvatsku. Užasna je šteta što smo mi propustili val kada je autoindustrija krenula iz zapadne u istočnu Europu i firme investirale u Češku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju, a to je Hrvatska prespavala.

Sada je krenuo novi val i želimo privući investitore u Hrvatsku. Imamo sastanak u petak u našoj tvrtki s Vladom i Hyundaijem i Porscheom gdje ćemo pokazati Vladi što je važno autoindustriji, otkrio je Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila, reporteru N1 Elviru Mešanoviću.

- Mi želimo pokazati što je autoindustriji važno, a onda je na Vladi da odluči želi li ići u tom smjeru i raditi mjere koje su potrebne da bi investitori došli u Hrvatsku, nastavio je.

Dodaje kako su pripremili opsežnu studiju oko toga zašto je do sada autoindustrija zaobilazila Hrvatsku. Da je riječ o lukrativnoj gospodarskoj grani potvrđuje činjenica da je samo u Rimac automobile Porsche investirao 18 milijuna eura, a Hyundai i Kia 80 milijuna eura.

- Države se, kao i tvrtke, natječu na otvorenom tržištu i da bi bile atraktivni proizvođačima moraju imati komparativne prednosti, a sada nažalost nismo ni na short listi kada se razmatra investicija, pojasnio je Rimac za N1 i dodao da se to mora promijeniti ako želimo investicije iz autoindustriju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.