Tradicija ili barbarstvo

Reklama koja Hrvatskoj nije trebala: Iz sata u sat, sve veći broj svjetskih medija zgražava se nad hrvatskim primitivizmom

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

Agencija Associated Press objavila je vijest iz Imotskog, naglašavajući da je danas slučaj osuđen od strane samog državnog vrha i stavljajući je u kontekst hrvatskih društvenih događanja, gdje je istaknuta i presuda Ustavnog suda kojom je gay parovima dozvoljeno pravo usvajanja djece.



Primitivizam koji je obilježio ovogodišnji karneval u Imotskom, gdje su vesele maškare kao krnju spalile lutke koje predstavljaju gay par s usvojenim djetetom, nije prošao nezapaženo niti izvan hrvatskih granica.


Agencija Associated Press objavila je prije pet sati vijest iz Imotskog, naglašavajući da je danas slučaj osuđen od strane samog državnog vrha i stavljajući je u kontekst hrvatskih društvenih događanja, gdje je istaknuta i presuda Ustavnog suda kojom je gay parovima dozvoljeno pravo usvajanja djece.


Vijest prenosi i britanski Pinknews, portal koji se obraća globalnoj LGBT zajednici, kao i brojni drugi svjetski internet portali, sa sve “raskošnijim” naslovima, kao što je ovaj: “Bijesna rulja slavila dok su spaljivali lutke gay para s usvojenim djetetom”. “Lijepa” reklama za Mediteran kakav je nekad bio.