Reformisti predstavili svoju listu za europske izbore: ‘Već 14 posto Hrvata iselilo i radi u EU’

Portal Novilist.hr

Kandidati Reformista

Kandidati Reformista

Listu nosi Radimir Čačić, a kandidati su Andro Vlahušić, Darinko Dumbović, Natalija Martinčević, Alenka Košiša Čičin-Šain, Anita Velić Fabijanić, Zemir Delić, Ervin Vičević i Tomislav Paljak



ZAGREB Danas je u Zagrebu predstavljena kandidacijska lista Narodne stranke – REFORMISTI za predstojeće izbore za Europski parlament.


Uz predsjednika stranke i nositelja liste Reformista Radimira Čačića, predstavljanju su nazočili i kandidati Andro Vlahušić, Darinko Dumbović, Natalija Martinčević, Alenka Košiša Čičin-Šain, Anita Velić Fabijanić, Zemir Delić, Ervin Vičević i Tomislav Paljak.


Predsjednik Stranke i nositelj liste Radimir Čačić je istaknuo kako 14 posto radno sposobnog stanovništva Hrvatske radi u zemljama Europske unije, odnosno izvan Hrvatske, što je brojka od čak 348 tisuća ljudi. Dodao je kako je trošak za obrazovanje tih ljudi na godišnjoj razini bio 300 milijuna eura i naglasio da su nužne kompenzacijske mjere kako bi zadržali barem demografsku supstancu i opstali kao zemlja i kao narod.




Andro Vlahušić je istaknuo kako Hrvatska iz niza razloga ima šansu biti lider i koordinator procesa širenja Europske unije na prostor Jugoistočne Europe, naravno pod jasno određenim kriterijima koje je i sama morala zadovoljiti prilikom ulaska u Europsku uniju.


Reformisti su ovom prilikom naglasili kako je važno da Hrvatska u Europskom parlamentu ima jake i snažne predstavnike, ljude koji su se svojim radom dokazali i koji iza sebe imaju mjerljive rezultate te pozvali građane da na izborima 26. svibnja na podrže listu Reformista pod brojem 19.