Dario Juričan

Redatelj filma “Gazda”: ‘Gospodine Todoriću, priključit ću se Vašoj političkoj platformi’

Portal Novilist.hr

Photo Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedva čekam započiti rad na osnivanju mjesnih ogranaka u svim mjestima koje ste ekonomski uzdigli, poručuje Todoriću Dario Juričan



RIJEKA Dario Juričan, redatelj filma “Gazda” koji govori o tome kako je nastao “prvi milijun” Ivice Todorića, bivšem gazdi Agrokora poslao je otvoreno pismo, u kojem mu poručuju da će se rado priključiti njegovoj političkoj platformi.


Pismo prenosimo u cijelosti.


“Gospodine Todoriću,




Vama koji ste cijeli svoj život poklonili domovini Hrvatskoj kroz projekt Agrokor želim javno poručiti – priključit ću se Vašoj političkoj platformi!


Želim odmah biti proaktivan i predložiti da nam se pridruže vrsni gospodarstvenici iz Adrisa, Francka, AWT Internationala; oni su pokojom milijardom pomogli Vašu viziju Agrokora, pa vjerujem da će poduprijeti i ovu novu, političku viziju. 


Uvjeren sam da bi nam se mogao pridružiti i gospodin Milan Bandić. Taj je redovito hodočastio u Toranj na Vaše rođendane, on zna poduprijeti prijatelje, kao što Vam je bez suvišne birokratke zavrzlame dao legalizirati hotel Kulmer ili, recimo, trgovačko-kulturni centar Superkonzum u Sesvetama. S njim će doći i njegovi izdašni prijatelji iz Pionira, Zagrebgradnje, a nadam se i podršci CIOS-a, medija, a poglavito radija. Nikad dosta takvih prijatelja!


Nadam se da će i vaš sin Ivan Todorić pripomoći, pa nije valjda zalud godinama planirao i  marljivo buksao lovu za teške dane, zarađenu preko Pet-proma i Karisme.


S Vama, gospodine Todoriću, Hrvatska napokon može postati zemlja znanja i vladavine prava. Vi i ubuduće budite svijetli i transparentni primjer borbe protiv korupcije, kao što ste već bili pri svim onim kupovinama Jamnice, Belja, PIK Vrbovca, Konzuma…


Jedva čekam započiti rad na osnivanju mjesnih ogranaka u svim mjestima koje ste ekonomski uzdigli.


Imam i viziju prvog promo spota naše nove stranke: Vi u bordo helikopteru letite iznad Slavonije, sa svim onim novinarima koji su godinama lijepo pisali o vama, o tome kako, recimo, ljubite bikove među rogove, ili su marljivo na HRT-u pazili da u eter ne otiđe previše vijesti o Vama. U idućem kadru pokazujete im njihove članke i priloge iz 2017. i 2018. Potom, zato što ste dobra duša, slušate njihove izgovore. U idućem kadru zamolite pilota helikoptera da otvori vrata…  Uvjeren sam da bi to bio hit!


Ako dozvolite, za potpredsjednika stranke predložio bih Zdravka Marića, on će nakon Nove godine biti slobodan, a za tajnicu Pirušku Canjugu. Ona je idealna osoba jer se u nezgodnom trenutku neće ničega sjećati. Cijela garnitura nekadašnjeg upravnog i nadzornog odbora Agrokora odličan je materijal za stranku i Vas kao budućeg premijera.


Gospodine Todoriću, Hrvatsku treba pretvoriti u gradilište za budućnost naše djece i zato s nestrpljenjem očekujem osnivačku skupštinu naše pobjedničke stranke!


S poštovanjem,


Dario Juričan, redatelj i sljedbenik”