Nikola Milina

Ravnatelj policije: Policajac u slučaju Turudić profesionalno obavio posao

Hina

Foto Nenad Reberšak

Foto Nenad Reberšak



ZAGREB Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u petak je ustvrdio da je policajac koji je u prebrzoj vožnji zatekao predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića svoj posao obavio profesionalno.


”Provjerio sam slučaj s načelnikom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i prema svim informacijama mogu ustvrditi da je policajac profesionalno obavio svoj posao”, rekao je Milina nakon svečanog obilježavanja Dana policije u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.


Upitan hoće li policija radi interesa javnosti objaviti snimku kako bi se dodatno rasvijetlio slučaj Turudićevog bijega od policije, Milina je poručio da je presuda za taj prekršaj pravomoćna te da nema nikakvih razloga za objavljujem snimke Turudićeve vožnje.




”Ukoliko bude potrebno, sud će o tome dati informaciju”, rekao je Milina.


Turudić je snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je policajac te je Turudić zbog prebrze vožnje pravomoćno kažnjen s 1000 kuna.


Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.


Komentirajući kaznenu prijavu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša protiv predsjednika Radničkog vijeća u Fondu Mislava Kotaraca koji ga je tajno snimao zbog ranijih prijetnji, Milina je zaključio da je policija zaprimila kaznenu prijavu i da se provode izvidi te da surađuje s Državnim odvjetništvom u tom slučaju.