Traume s ginekologije

Ravnatelj KBC-a Split: Nije istina da ćemo tužiti zastupnicu Mosta! Interna istraga još traje

P. N.

Foto Martina Kax Šalov

Foto Martina Kax Šalov

Prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja u splitskom KBC-u nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju



SPLIT Nakon medijskih napisa o tome da će KBC Split tužiti zastupnicu Mosta Ivanu Ninčević Lesandrić, iz splitske bolnice poručuju kako još uvijek traje interna istraga vezana uz optužbe Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić te poručuju kako nije istina da će tužiti Mostovu zastupnicu zbog klevete.


“Nije istina da će KBC Split tužiti Ivanu Ninčević Lesandrić”, rekao je v.d ravnatelja bolnice Julije Meštrović za Dnevnik.hr.


Dodao je kako bolnica još uvijek nije završila sa svojom internom istragom pa ni sami rezultati još nisu poznati. Ne želim kaže, požurivati rad kolega koji se bave tim slučajem, već da posao obave kvalitetno i u skladu s propisima.


Što se pisalo jutros?




Večernji list jutros je objavio da KBC Split  planira podnijeti tužbu za klevetu protiv saborske zastupnice Mosta Ivane Ninčević Lesandrić, koja je,  u svom istupu u Saboru o barbarskom postupku kiretaže kroz koji je prošla u splitskoj bolnici, smatraju u KBC-u, iznijela netočnosti.


Činilo se da se dogodio prevrat u priči koja je na noge dignula stotine žena koje su izašle u javnost sa svojim traumama s ginekologija diljem zemlje.


Mnistru zdravstva Milanu Kujundžiću u Saboru je ono što je prošla na splitskoj ginekologiji obratila Mostova zastupnica rekavši da su joj “svezali ruke i noge” i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije.


“Struganje maternice, unutarnjeg organa na živo, bez anestezije”, rekla je tada Ninčević Lesandrić.


Foto Pixsell


Foto Pixsell



Uslijedila je potom reakcija iz Splita, konkretno od dr. Denija Karelovića, predstojnika prozvane splitske Klinike za ženske bolesti i porode, a u kojoj je on iznio niz osobnih zdravstvenih podataka o Ivani Ninčević Lesandrić.


Predstojnik Karelović rekao je, među ostalim, i da joj nije rađena kiretaža, nego aspiracija za što je dobila lokalnu anesteziju.


Prema neslužbenim informacijama, tužba je opcija o kojoj se razmišlja i u splitskom KBC-u nakon što je inspekcija obavila izvide o tom slučaju, pisao je jutros Večernji.


Njihov nalaz, kako se može čuti neslužbeno, utvrđuje spornim upravo te spomenute izjave o izostanku anestezije, postupku koji je rađen te vezanju, što je inspekcijskim izvidom demantirano, piše Večernji.