Premijer o slučaju Agrokor

Ramljak će dobiti ne jednog, nego dva nasljednika? Plenković: ‘Dogodila se pogreška, rješavamo je u hodu’

P. N.

Nije ova vlada išla na izbore da bi kao prvo točku svog programa imala restrukturiranje Agrokora. Dnevni red nismo sastavljali sami, već su u pitanju bile okolnosti i nagomilani problemi tranzicije, rekao je Plenković



Premijer Andrej Plenković danas je prije početka sjednice Vlade potvrdio da će ime novog izvanrednog povjerenika u Agrokoru biti poznato idućeg tjedna. Više o tome i kandidatima možete pročitati OVDJE.


No prema onome što je danas najavio, Vlada neće izabrati samo predsjednika izvanredne uprave, već i njegovog zamjenika.


– Intenzivno vodimo konzultacije o prijedlozima novih članova izvanredne uprave. U vrlo brzom roku, početkom idućeg tjedna ćemo donijeti odluku, kad se sve konzultacije završe. Imat ćemo više od jednog predstavnika, to jest i zamjenika izvanrednog povjerenika, rekao je Plenković i dodao da “poruka Vlade o “normalnom funkcioniranju kompanije, nastavku rada izvanredne uprave, nastavku komunikacije s kreditorima i vjerovnicima nije samo retorička”.




Poslao je i poruku svim političkim oponentima, od kojih mnogi traže i njegovu ostavku.


– Svi koji kontinuirano zazivaju političku destabilizaciju, doslovno drmaju stabilnost hrvatskog gospodarstva. To je jako važno da ljudi razumiju. Bez stabilne političke situacije u zemlji nema potrebnog mira za dovršetak procesa koji je gospodarske i financijske naravi, a jedini cilj mu je održavanje radnih mjesta. Dogodila se pogreška i našli smo rješenje kako da tu pogrešku otklonimo, ali nastavak restrukturiranja kompanije ostaje temeljni cilj Vlade RH. To ćemo napraviti. Zato je važno da svi politički akteri u zemlji toga budu svjesni. Tu će se vidjeti njihova zrelost i odgovornost, kazao je Plenković, pa se požalio na okolnosti;


– Nije ova vlada išla na izbore da bi kao prvo točku svog programa imala restrukturiranje Agrokora. Dnevni red nismo sastavljali sami, već su u pitanju bile okolnosti i nagomilani problemi tranzicije. Jako je važno u ovim trenucima smiriti loptu i nastaviti raditi s metodom koju smo usvojili i ustrajati na tome, neovisno o inicijativama koje će se pokretati. Uvjereni smo da je ono što radimo ispravno, a pogreške ćemo otkloniti u hodu, zaključio je premijer.


Ministar Zdravko Marić je izjavio da se s izborom neće predugo čekati i da bi svi htjeli da se do rješenja dođe čim prije.