Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Nisu više spremni čekati

Radnici premijeru ne vjeruju: U srijedu, usred sezone, počinje štrajk u Croatia Airlinesu

snimio Denis Lovrović
snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 8:08 2018-08-03T08:08:00+02:00

Činjenica da će do štrajka ipak doći govori da radnici i radnice hrvatske avio-kompanije premijeru više ne vjeruju, odnosno da su izgubili strpljenje i nisu spremni do daljnjeg čekati da šef izvršne vlasti ispuni svoje obećanje.

Radnici Croatia Airlinesa, oni koji su okupljeni u sindikat ORCA, u iduću srijedu krenut će u štrajk. U priopćenju za javnost, koje su radnici uputili javnosti, stoji da je "nakon sastanka održanog s premijerom Andrejom Plenkovićem 6. srpnja, postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, a prvenstveno postavljanje nove i kompetentne Uprave u punom mandatu, kako bi nakon skoro sada 20 mjeseci konačno potpisali kolektivni ugovor koji je temelj svih civiliziranih zapadnih aviokompanija gdje spada i Croatia Airlines".

- Kao što već znate, tada smo odlučili odgoditi početak štrajka. Na našu veliku žalost, premijer nije ispunio svoju stranu dogovora te smo primorani ponovno najaviti štrajk dana 08.08.2018. a početkom u 6.00 sati ujutro. Još jednom želimo naglasiti da je nama ovo bila zadnja opcija, ali nakon što niti posljednji dogovor nije urodio nikakvom reakcijom predstavnika vlasnika, na žalost svih nas, primorani smo na ovaj korak", stoji u priopćenju radnika Croatia Airlinesa udruženih u sindikat ORCA.

Kao što je u priopćenju najavljeno, ovaj štrajk najavljivan je i ranije, ali budući da je premijer Plenković radnicima obećao da će se Vlada pozabaviti situacijom u Croatia Airlinesu, štrajk je privremeno bio odgođen. Činjenica da će do štrajka ipak doći govori da radnici i radnice hrvatske avio-kompanije premijeru više ne vjeruju, odnosno da su izgubili strpljenje i nisu spremni do daljnjeg čekati da šef izvršne vlasti ispuni svoje obećanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.