Dobili plaću za siječanj

Radnici Uljanik TESU-a stavili štrajk u mirovanje

Hina

Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK

»Isplatom jedne i pol plaće problem TESU-a nije ni blizu riješen i štrajkaški odbor zasjeda do ispunjenja svih zahtjeva, a pogotovo do isplate jedne plaće mjesečno,« rekao je telefonom Hini povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača. Pošto je štrajk stavljen u mirovanje, Štrajkaški odbor je odgodio prosvjedni izlazak u grad, najavljen za petak



PULA Radnicima Uljanik TESU-a u srijedu je isplaćena plaća za siječanj pa su štrajk stavili u mirovanje, a prekinut će ga kad se ispune sva tri njihova zahtjeva, priopćio je Štrajkaški odbor.


 Radnici Uljanik Tvornice električnih strojeva i uređaja (TESU) počeli su štrajk u utorak, 19. siječnja tražeći da im se isplati preostala polovica plaće za prosinac i još jedna plaća, a ostale u redovitom intervalu od jedne plaće mjesečno.


Treći zahtjev je da Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ponovno pokrene proces privatizacije TESU-a prema najavljenom kupcu. Za stavljanje štrajka u mirovanje uvjet je bio isplata jedne i pol plaće i taj je uvjet ispunjen jer im je prije nekoliko dana isplaćeno pola plaće, a danas i plaća za siječanj.




 »Isplatom jedne i pol plaće problem TESU-a nije ni blizu riješen i štrajkaški odbor zasjeda do ispunjenja svih zahtjeva, a pogotovo do isplate jedne plaće mjesečno,« rekao je telefonom Hini povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača.


Pošto je štrajk stavljen u mirovanje, Štrajkaški odbor je odgodio prosvjedni izlazak u grad, najavljen za petak.


 »Štrajkaški odbor inzistira na dugoročnom rješavanju problema Uljanik TESU-a, što podrazumijeva financijsku stabilizaciju i privatizaciju društva. Sve sve aktivnosti, pa i ove odluke poduzimaju se u cilju opstanka društva i ispunjavanja svih obaveza prema kupcima i poslovnim partnerima«, navodi se među ostalim u priopćenju Štrajkaškog odbora.