Dokazivat će svoju nevinost

Radman: Moja smjena mogla bi imati opasne i dramatične posljedice za HRT, ali i Hrvatsku

P. N.

Procedura koja je prethodila donošenju prijedloga za razrješenje bila je korumpirana i delegitimirana. U meritumu zahtjeva ne stoji ništa što bi moglo poslužiti kao zakonita osnova za moje razrješenje. Upozorio sam da ako se prihvate ovi razlozi, da bi to moglo imati opasne i dramatične posljedice za HRT, ali i Hrvatsku, kazao je



Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman sazvao je u 15 sati izvanrednu konferenciju za medije, nakon što je Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Saboru predložio razrješenje dosadašnjeg ravnatelja HRT-a i za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a predložio Sinišu Kovačića.


– Procedura koja je prethodila donošenju prijedloga za razrješenje bila je korumpirana i delegitimirana. U meritumu zahtjeva ne stoji ništa što bi moglo poslužiti kao zakonita osnova za moje razrješenje. Upozorio sam da ako se prihvate ovi razlozi, da bi to moglo imati opasne i dramatične posljedice za HRT, ali i Hrvatsku, kazao je Radman, prenosi televizija N1.


Pojasnio je i  na što je mislio kada je kazao da bi njegova smjena mogla imati opasne posljedice po Hrvatsku te je istakuo  da postoji opasnost, ako se mišljenje Nadzornog odbora prihvati legitimnim, da to izravno može imati implikacije za obveze koje je RH preuzela ulaskom u Europsku uniju, a koje su precizno definirane.




– Budući da nisam bio u prilici govoriti na sjednici Odbora o okolnosti po kojima je došlo do ove odluke Nadzornog odbora, jučer sam uputio i Odboru i institucijama RH svoje očitovanje o onome što su kao razlozi i motivi navedeni za ovakvu odluku, dodao je.


– I motiv i povod su isključivo političke naravi i mene se miče isključivo zbog toga. Dokazivat ću svoju nevinost, ali i ukazivati na činjenicu da čitavo vrijeme svoga mandata svoj posao radim politički nepristrano. Sve one objede i insinuiranja su bile isključivo motivirane time da me se u javnosti oblati, kazao je.


–  Nisam služio niti jednoj politici, niti jednoj političkoj stranci, nisam pogodovao nikome, istaknuo je  Radman, dodajući da je do sada već dizao tužbe zbog klevete.


– Ništa od izrečenog na moj račun zadnjih dana a čime se htjelo opravdati razloge za moje smjene nije točno, nikada od Povjerenstva za sukob interesa nisam zatečen u sukobu interesa, zaključio je.