Dvaput je dvaput

Radimir Čačić opet skrivio prometnu

Nataša Božić

Šef »narodnjaka« brzo je zaboravio vlastito javno obećanje koje je dao u medijskim izjavama nakon nesreće u Mađarskoj.



Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, protiv kojeg se u Mađarskoj vodi sudski postupak zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, skrivio je jučer u Zagrebu prometnu nesreću – ovaj put lakšu. U nesreći koja se dogodila jer, kako je objasnio sam Čačić, šef HNS-a nije na vrijeme zaustavio svoje vozilo kada je vozač u automobilu prije njega zakočio, nitko nije teže ozljeđen a i šteta je mala. U policijskoj upravi Zagrebačkoj potvrđeno nam je da nije bilo nikakvih postupanja povodom te prometne nesreće, što znači da su se dvojica vozača sami dogovorili o rješavanju posljedica nesreće.


Šef »narodnjaka« brzo je zaboravio vlastito javno obećanje koje je dao u medijskim izjavama nakon nesreće u Mađarskoj. »Ovo će me potaknuti da manje vozim i s više pažnje«, izjavljivao je tada Čačić.U HNS-u nisu službeno željeli komentirati Čačićevu nesreću, neslužbeno se, međutim, hvataju za glavu i pitaju se: »Pa zašto se više ne mane volana, očito vožnja nije za njega! HNS ima službenog vozača koji ga može voziti«.

Iako se radi o nesreći manjih razmjera, najnovija Čačićeva prometna nesreća svakako će biti metak više u oružju političkih protivnika iz HDZ-a.


Ministar vanjskih poslova i šef zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković već je jučer predbacio Čačiću da bi »svaki odgovoran političar koji vodi neku stranku u svakoj civiliziranoj, demokratskoj i europskoj zemlji nakon ovako teškog incidenta kakav je imao Čačić trebao staviti političko djelovanje u mirovanje i pričekati pravorijek suda«. 




Čačićeva zamjenica Vesna Pusić na to je Jandrokoviću odgovorila da »on u ovom trenutku ima važnijeg posla od toga da vodi računa o Čačiću o čijoj će ulozi u nesretnom događaju u Mađarskoj svoje reći pravosuđe«.


– Neka bolje odgovori na pitanje gdje su novci poreznih obveznika koji su nestajali u crnim fondovima njegove stranke – odbrusila je Pusić Jandrokoviću.