Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Bivši savjetnik

Radeljić o predsjedničinoj izjavi o 'Za dom spremni': ''Pokušava svoje poteze svaliti na savjetnike''

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2019. u 18:15 2019-02-16T18:15:00+01:00

 ''Mislim da bi bilo korektno od nje da je rekla konkretno koji je savjetnik to predložio, a s druge strane mi je žao što je predsjednica tim istupom sebe svela na nekakvu marionetu kojoj su drugi govorili što da govori, a ona je eto u svom neznanju, iako je na doktoratu na Fakultetu političkih znanosti govorila nešto o čemu praktički nije imala pojmai'', kazao je 

Mate Radeljić, bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, komentirao je njenu današnju izjavu o pozdravu "Za dom spremni!

"Ja sam počinila grešku kada sam rekla da je to povijesni pozdrav jer su mi to rekli neki od mojih savjetnika. Prihvaćam činjenicu da to nije hrvatski povijesni pozdrav, rekla je u subotu Grabar-Kitarović.

Predsjedničinu izjavu Radeljić je komentirao za N1:

"Meni je žao da smo došli do toga da predsjednica pokušava neke svoje poteze svaliti na svoje savjetnike. Žao mi je isto tako da predsjednica nije precizirala koji je to savjetnik rekao jer bih onda ja mogao na to odgovoriti. Ovako mi je jako nezgodno i mislim da bi bilo korektno od nje da je rekla konkretno koji je savjetnik to predložio, a s druge strane mi je žao što je predsjednica tim istupom sebe svela na nekakvu marionetu kojoj su drugi govorili što da govori, a ona je eto u svom neznanju, iako je na doktoratu na Fakultetu političkih znanosti govorila nešto o čemu praktički nije imala pojma. Jedino što mogu kazati je da je ona sebe svela na osobu kojom su praktički upravljali savjetnici i koja nije znala o čemu govori", kazao je Radeljić.

Na pitanje je li mu predsjednica rekla da ne smijete koristiti izraz velikosprpska agresija nakon posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, odgovara:

"Predsjednica je mene pozvala nekoliko dana nakon posjeta Aleksandra Vučića Zagrebu i kazala mi je da je predsjednik Srbije zamolio da u svojim istupima više ne koristi pojam velikosrpske agresije i genocida u Srebrenici i dala mi je uputu da ona obraćanja koja priprema moj kabinet da se u njima ta dva termina ne koriste.

Ja sam u nekoliko navrata pokušao, unatoč toj uputi, u njezina obraćanja taj termin velikosprske agresije, genocidom u Srebrenici se nisam bavio jer je to vanjska politika tako da taj dio nisam pokrivao, ali što se tiče veliksorpske agresije pokušao sam, međutim ona je to redovito izostavljala iz obraćanja."

Upitan je li bilo još kakvih naređenja, odgovorio je: "O tome ćemo kad za to dođe vrijeme."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.