Šefu SDP-a treba bolji PR

Putevima Zorana Milanovića: I Bernardić želi Alexa Brauna za savjetnika

Tihana Tomičić

Aleks Braunm Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Aleks Braunm Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Zašto sad Bernardić troši stranački novac na tako skup PR, a ranije mu je Braun bio meta kritika, to je pitanje za Ibler, rekao je jedan od SDP-ovih zastupnika



RIJEKA Šef SDP-a Davor Bernardić susreo se ovog vikenda u Rovinju na Danima komunikacija s Alexom Braunom, svjetskim stručnjakom za odnose s javnošću, koji je za SDP i Zorana Milanovića radio parlamentarnu kampanju 2015. godine.


Kako se saznaje, bilo je riječi o suradnji novog čelnika SDP-a s iskusnim Braunom, ali nevezano za predstojeće lokalne izbore, već isključivo u vezi sa savjetovanjem o osobnom PR-u šefa SDP-a.


Bernardić nam je jučer i potvrdio da je razgovarao s Braunom u Istri, ali nije htio iznositi detalje o razgovoru: »Mi se kontinuirano čujemo, svakih par mjeseci, zadnjih godinu dana bar pet-šest puta. To je i normalno, pa znamo se od ranije«, rekao nam je Bernardić.


Čuđenje u SDP-u




Šef SDP-a je nedavno u emisiji Nedjeljom u 2 priznao da smatra da mu je najveći problem osobna prezentacija javnosti, odnosno rekao je »možda nemam dobar PR«, stoga je logično da je moguće potražio savjet svjetski poznatog stručnjaka za komunikaciju koji je na izborima 2015. itekako bio pomogao SDP-u da se trgne i poraste sa 17 posto na oko 30 posto glasova.


Međutim, ta informacija izazvala je čuđenje dijela SDP-ovaca, koji su ranije bili bliski Milanoviću i sami surađivali s Braunom prije dvije godine: »Sve ono što je zamjerao Milanoviću, Bernardić sada i sam radi.


Optuživao ga je da troši novac na stranog PR-ovca, a sada i sam to radi. Zašto sad Bernardić troši stranački novac na tako skup PR, a ranije mu je Braun bio meta kritika, to je pitanje za Ibler«, rekao nam je jučer jedan od SDP-ovih zastupnika. Većina u klubu zastupnika ostala je osupnuta ovom informacijom, a i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina na naše pitanje da komentira tu informaciju, rekao je: »Nemam nikakvih saznanja o tome«.


Stranka u minusu


U SDP-u se inače pojavila i informacija o tome da lokalne organizacije muku muče s financiranjem kampanja jer im Ibler neće odobravati sredstva za kampanje na terenu, budući da je stranka, kako je poznato, oko devet milijuna kuna u minusu.


»Ako ima novca za Brauna, kako to da nema za kampanje«, pitaju se neki od zastupnika, no Bernardić odgovara da je normalno da lokalne organizacije imaju i lokalne budžete.


– Stranka je u financijskoj konsolidaciji, to je poznato. Novca će biti, ali skromno – kaže predsjednik SDP-a.


Zlatko Komadina kaže da se i lokalne kampanje znaju pokrivati kreditima, a u PGŽ-u neće biti problema jer je koalicija velika i svi će pridonijeti – kaže on.