Opet otvorena tema

Pulski HDZ-ovac želi koncert Thompsona u Puli. IDS-ovci odgovaraju: ‘Nisi pjevao u Areni, ni nećeš’

P. N.

Treba donijeti zakone koji zabranjuju sve vezano uz ustaški režim!!! To što radi Thompson je veliko zlo! A ja mu poručujem: Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš, napisao je na svojem Facebooku Jakovčić



Pulski HDZ-ovac Petar Ćurić izjavio je za Glas Istre kako želi da Marko Perković Thompson nastupi u pulskoj Areni.


– Ako je on slobodan, nije u zatvoru i nije osuđen, onda može i svirati u Areni, smatra Ćurić.


Ova ideja nastavak je Thompsonovog nastupa u Glini, gdje je notorni desničarski TV voditelj Velimir Bujanec prozvao Istru kao jednu od rijetkih hrvatskih županija koja “ne voli Thompsona”.




– Ali doći će Marko u tu pulsku Arenu. Hoćete li vi s njim?”, povikao je Bujanec u Glini.


– Nemam ništa protiv Thompsona, ali imam protiv nekih njegovih pjesama u kojima veliča fašističke režime, kao i protiv ikonografije koja se ističe na njegovim koncertima. On se od toga nikada nije nedvosmisleno ogradio. U Istri živimo multikulturalnost i suživot sa svim manjinskim zajednicama i ne možemo podržati nešto što negira naš način života i naše vrijednosti. Ne možemo biti tolerantni prema netolerantnima. Država te stvari treba zakonski riješiti poput naših zapadnih susjeda – odmah i odlučno! I tu nema pregovora i izgovora, rekao je za Glas Istre župan Valter Flego.


Oglasio se i europarlamentarac IDS-a Ivan Jakovčić.


– Treba donijeti zakone koji zabranjuju sve vezano uz ustaški režim!!! To što radi Thompson je veliko zlo! A ja mu poručujem: Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš, napisao je na svojem Facebooku Jakovčić.