Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
27. siječnja 2020.
Besplatni primjerci

Pulska bolnica podijelila biblije i svim pacijentima omogućila čitanje Novog zavjeta. Zašto?

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2019. u 9:04 2019-01-31T09:04:29+01:00

Ravnateljica Irena Hrstić navodi da se Etičkom povjerenstvu bolnice obratio predstavnik pulske podružnice The Gideons Internationala sa zamolbom provođenja akcije podjele besplatnih primjeraka

PULA Od prosinca prošle godine u pulskoj je Općoj bolnici pacijentima omogućeno čitanje Biblije, odnosno Novog zavjeta koji je postavljen na svim odjelima. Kao razlog za postavljanje svete knjige ravnateljica Irena Hrstić navodi da se Etičkom povjerenstvu bolnice obratio predstavnik pulske podružnice The Gideons International sa zamolbom provođenja akcije podjele besplatnih primjeraka.

- Peteročlano Etičko povjerenstvo na svojoj je sjednici 22. studenog 2018. godine dalo suglasnost te su tek tada knjige dostavljene u Upravu i raspoređene po odjelima, ističe Hrstić.

The Gideons International je, piše na njihovoj službenoj internetskoj stranici, udruženje kršćanskih poslovnih muškaraca i njihovih žena sa sjedištem u SAD-u. Također, u opisu organizacije je navedeno da su, iako ih se najčešće povezuje s hotelima s kojima surađuju, zaduženi za postavljanje i distribuciju Biblije na strateškim lokacijama kako bi mogla biti pri ruci svima kojima je potrebna, ali i onima koji još ne znaju da im je potrebna.

Ravnateljicu Hrstić upitali smo i je li bolnica uspostavila kontakte s drugim vjerskim organizacijama ili možda čitaonicom kako bi pacijentima omogućili čitanje svetih knjiga drugih religija, odnosno nekog drugog štiva, na što nam je odgovorila da nisu jer - nisu niti s prvom.

- Ako se i drugi predstavnici obrate bilo Etičkom povjerenstvu bilo Upravi, razmatrat ćemo svaki zahtjev na jednak način. Predstavnici drugih vjerskih zajednica obraćali su se Upravi po drugim zahtjevima i svi su bili dogovorno ispoštovani, bilo da se radilo o specifičnosti liječenja ili o specifičnostima prakticiranja vjere, napominje Hrstić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu