Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
14. listopada 2019.
Nove naznake na tržištu rada

Promjena trenda: Više rada "za stalno", manje na određeno

Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2015. u 17:11 2015-09-12T17:11:00+02:00

Prosječan udio radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme u prvom polugodištu ove godine bio 76,24 posto, a  23,76 posto svih zaposlenih radilo je na nešto nesigurnijem ugovoru na određeno vrijeme

ZAGREB  Nakon što je godinama rad na određeno vrijeme, kada se promatraju novozaposlene osobe, rastao čini se da je tijekom ove godine došlo do preokreta trendova. Čitavo desetljeće sindikati su upozoravali kako rad na određeno vrijeme postaje prevladavajući način zapošljavanja te da je udio ugovora na određeno među novozaposlenima prevalio 80 posto, a neki su lani tvrdili i 90 posto, polako je došlo do promjene trendova.

Resorni ministar rada još je prije nekoliko mjeseci kazao kako se broj ugovora na određeno vrijeme blago smanjuje, a da je tome tako pokazuju i prve analize učinaka primjene novog Zakona o radu.

Preokret trendova

Tako je Hrvatski zavod za zapošljavanje zamijetio da je tijekom prošle godine povećana potražnja za radnicima na neodređeno vrijeme i to za 13,7 posto u odnosu na godinu dana ranije, a taj se trend nastavio i u ovoj godini. U prvih sedam mjeseci ove godine udio zapošljavanja na određeno smanjio za jedan postotni bod u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Prve analize pokazuju da je došlo do preokreta trendova i da se novozaposlene osobe češće zapošljavaju na neodređeno vrijeme. Taj trend se vidi i on je vjerojatno posljedica kako poticajnih mjera zapošljavanja mladih, ali i fleksibilizacije radnog zakonodavstva,  kazao nam je jedan od naših sugovornika, navodeći i kako valja napraviti analizu po dobnim granicama, ali i djelatnostima kako bi se plastičnije vidjelo što se doista zbiva. Kretanja bi, naime, trebalo pratiti najmanje godinu dana. Međutim, i analiza na malom uzorku ukazuje na promjenu trenda ne samo u populaciji mladih do 30 godina života, već svim dobnim granicama.

Prema našim informacijama, svojevrsna pilot-analiza napravljena je na bazi ovogodišnjeg kolovoza, dakle mjeseca u kojem su još uvijek zamjetni sezonski trendovi u zapošljavanju pa bi se očekivao i povećani broj ugovora na određeno vrijeme. U kolovozu ove godine sklopljeno je 38.637 novih ugovora s radnici ili 4.223 ugovora više nego u kolovozu prošle godine. No, lanjskog kolovoza udio ugovora na određeno u svim sklopljenim ugovorima bio je 71,6 posto dok je ove godine taj udio pao na 68,3 posto. U populaciji mladih, pak, trend je uočljiviji pa je udio sklopljenih ugovora na određeno vrijeme pao na 72,5 posto s prošlogodišnjih 80,1 posto.

Porezne olakšice

Na snažan pad ugovora na određeno vrijeme u  populaciji mladih zasigurno su se odrazile i porezne olakšice poslodavcima koje se primjenjuju od početka ove godine. Naime, poslodavac koji na neodređeno zaposli mladu osobu do 30 godina života oslobođen je pet godina doprinosa na plaću zaposlenog radnika. U resornom ministarstvu su prije nekoliko mjeseci izrazili nadu da će ta mjera pomoći da se u ovoj godini zaposli 30-tak tisuća mladih. Možda se očekivanja i ostvare. Naime, koncem kolovoza, zahvaljujući toj mjeri, stalni radni odnos imalo je 24.199 mladih do 30 godina života što je u, odnosu na srpanj, porast od 1.924 osobe.

 Dobri prosjeci

Iz tih je podataka evidentno da je ovog kolovoza u odnosu na lanjski, povećan broj sklopljenih ugovora kako na određeno, tako i na neodređeno. Pritom je udio ugovora na određeno u svim dobnim granicama ukupno smanjen za 3,2 postotna boda, a u populaciji mladih za 7,6 posto.  Iako je godinama udio rada na određeno vrijeme među novozaposlenima prevladavao, u ukupnoj radnoj snazi i dalje je prevladavajući rad na neodređeno vrijeme. Tako je prosječan udio radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme u prvom polugodištu ove godine bio 76, 24 posto, dok je 23,76 posto svih zaposlenih radilo na nešto nesigurnijem ugovoru na određeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.