Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Emisija o Jasenovcu

foto Programsko vijeće HRT-a počelo uz prosvjed desničara pred zgradom. Vidović Krišto nije dozvoljen ulaz

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2018. u 15:04 2018-06-04T15:04:00+02:00

Prosvjednici smatraju da i na Vukića i na urednicu emisije Karolinu Vidović Krišto nasrću štovatelji totalitarnih sustava i ini crni vragovi, da im je želja ubiti istinu i uvesti cenzuru

Tridesetak prosvjednika okupilo se ispred porte zgrade HRT-a uoči početka hitno sazvane sjednice Programskog vijeća, kojoj je jedina točka gostovanje Igora Vukića u prošlotjednoj emisiji "Dobar dan, Hrvatska". U njoj je dobio pogolem prostor za promociju svoje tvrdnje kako je Jasenovac bio radni logor.

Prosvjednici smatraju da i na Vukića i na urednicu emisije Karolinu Vidović Krišto nasrću štovatelji totalitarnih sustava i ini crni vragovi, da im je želja ubiti istinu i uvesti cenzuru.

z0406d020

Redom su ih i prozivali - primjerice Sašu Miloševića, Nikolu Baketu, Nedu Ritz, ali i čelnike HRT-a - Kazimira Bačića i ravnatelja programa Renata Kunića. Njima su spočitnuli, kako rekoše, kumske veze s obitelji ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Prosvjednici poručuju - "gonit ćemo vas istinom i gonit ćemo vas do kraja".

Iza prosvjeda stoji Platforma suverenista, a nazočio joj je i Igor Vukić koji smatra da urednici emisije u kojoj je gostovao ne zaslužuju kaznu nego nagradu i da je HRT odavno trebao otvoriti raspravu o temi Jasenovca.

Na prosvjedu nije, iako se o tome govorilo bilo, Đure Glogoškog i Ivana Zvonimira Čička. Mnoštvo je zaštitara i policije. Mnogi su htjeli ući na sjednicu Programskog vijeća, ali zbog malog kapaciteta to nije dozvoljeno. Doznajemo da je ispred vrata ostala čak i urednica Karolina Vidović Krišto.

z0406d06

z0406d040

z0406d050

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.