Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.

Programska glavna skupština HSS-a u Jastrebarskom, donosi se novi statut

Programska glavna skupština HSS-a u Jastrebarskom, donosi se novi statut
Programska glavna skupština HSS-a u Jastrebarskom, donosi se novi statut
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2019. u 13:42 2019-02-09T13:42:07+01:00

 Programska glavna skupština Hrvatske seljačke stranke održava se u subotu u Jastrebarskom uz nazočnost, kako je rečeno na početku, 623 od 727 delegata, a na dnevnom redu je izvješće predsjednika stranke Kreše Beljaka i donošenje statuta stranke.
Delegate su na početku pozdravili nazočni gosti, predstavnici stranaka Amsterdamske koalicije, čiji je član i HSS, te među ostalima predstavnici SDP-a, Demokrata, Oraha.
Uoči početka Skupštine, predsjednik stranke Krešo Beljak komentirao je novinarima prozivke suspendiranih i nezadovoljnih članova HSS-a smjerom kojim Beljak vodi stranku. Oni su tražili ukidanje suspenzija i Beljakovu ostavku, a prijedloga novog statuta stranke ocijenili »faraonskim«. Pozvali su članstvo na bojkot današnje skupštine, a Ministarstvo uprave da provjeri legitimnost izaslanika.

»Faraoni su bili u Egiptu, i zadnji faraon na ovi prostorima bio je Josip Broz Tito i njegovi sljedbenici danas su članovi HDZ-a i imaju takvo mišljenje. Mi smo demokratska stranka, najstarija stranka u Hrvatskoj. Danas je tu gospodin koji je punih 79 godina član HSS-a, a kad će netko drugi imati takve ljude u stranci onda se mogu javljati s demokratskim uputama. Novi statut donosi demokratizaciju stranke, funkcionalnije funkcioniranje jer imamo prevelika, glomazna tijela koja se ne mogu sastati na brzinu, tako da ćemo to ispraviti. Novi statut će onemogućiti bilo kakve malverzacije i manipulacije u budućnosti,« rekao je Beljak.
Novinari su prije početka Skupštine pitali predstavnike SDP-a i GLAS-a postoji li mogućnost da se ljevica složi oko zajedničkog predsjedničkog kandidata.
rekli su da bi to bilo dobro. Bilo bi dobro da se postigne suglasnost o jednom kandidatu, a hoćemo li, ne znam, rekao je Arsen Bauk (SDP) . Bilo bi dobro imati zajedničkog kandidata, rekla je i Anka Mrak-Taritaš (Glas) i dodala, ako to neće biti moguće, Amsterdamska koalicija će imati svog.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu