Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
26. siječnja 2020.
Sve više kritika na poštu

video Pritužbe na HP: 'Čekam cijelo jutro paket, a poštar ne da ga nije donio, nego je ceduljicu zalijepio na parlafon. I još mi naplate ležarinu'

Foto screenshot YouTube
Foto screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 9. travanj 2019. u 21:41 2019-04-09T21:41:00+02:00

Sve su češće pritužbe građana na djelatnike Hrvatskih pošta koji im, kako tvrde, pošiljke i pakete ne donose na vrata već samo ostavljaju obavijest u poštanskim sandučićima.

Jedno je takvo iskustvo čak dokumentirano snimkom s kamere u stambenoj zgradi, a šalje je A.R. (podaci poznati redakciji), Splićanka sa zagrebačkom adresom. Čitateljica Slobodne Dalmacije je i ustupila video kako bi se uvjerili u aljkavost njezinog poštara.

 

- Naručila sam, dakle, paket iz Njemačke koji je od DHL-a preuzela Hrvatska pošta i naručila njegovu dostavu baš na određeni datum. Toga dana sam se mijenjala za popodnevnu smjenu jer sam htjela dočekati poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30 sati. I tako, čekam ja cijelo jutro, a njega nema... Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obavijest o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči.

Razbjesnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i nitko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana. Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjeti - poštar mi je obavijest o pošiljci fino zalijepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao namjeru popeti do moga stana, već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, susjeda ju je vidjela na parlafonu i zalijepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimci - priča čitateljica za Slobodnu.

Premda je, kako kaže, pisala pritužbu i priložila video snimku, iz HP-a joj isprva uopće nisu odgovarali, da bi joj se poslije, ipak, ispričali uz objašnjenje da za slučajeve poput njezinog nije određena odšteta. I ne samo to, žena je za svoj paket na kraju morala platiti ležarinu u poštanskom uredu!

- Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopće nije ponio moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namjerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati - govori A.R.

Da bi sumnje mogle biti osnovane, kaže muškarac koji je bio zaposlen kao poštar u splitskom uredu HP-a.

- Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskom uredu. Poštari to čine uz prešutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodijeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje... Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji mijenja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana - tvrdi sugovornik Slobodne Dalmacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu