Incident u Bjelovaru

“Primili djevojku za glavu i bacili je o pločnik”: Istražuju se policajci s narodnjaka

Hina

Ilustracija Facebook Tilt club Bjelovar

Ilustracija Facebook Tilt club Bjelovar

Disciplinski postupak protiv policajaca koji su se tukli na narodnjačkom koncertu



BJELOVAR Prema saznanjima bjelovarsko-bilogorske policije, u subotnjoj tučnjavi u bjelovarskom noćnom klubu na koncertu turbo folk pjevača Mitra Milića sudjelovala su dva do tri pripadnika interventne policije koji su bili u civilu i izvan dužnosti, a protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak.


Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku zbog toga što je potrebno ispitati više sudionika, ali i svjedoka toga događaja. Čim se istraživanje završi, a to se očekuje početkom idućeg tjedna, javnost će biti obaviještena o rezultatima.


Protiv policajaca koji su sudjelovali u tučnjavi bit će proveden disciplinski postupak, a načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Veseljko Ravenščak odlučit će hoće li biti potrebne disciplinske mjere, čulo se na današnjoj tiskovnoj konferenciji u bjelovarskoj policiji sazvanoj zbog velikog interesa javnosti za subotnji incident na koncertu u noćnom klubu kada su u masovnoj tučnjavi na koncertu dvije osobe zadobile lakše ozljede.




Na upit je li tučnjavu u noćnom klubu okončao dolazak interventne policije, glasnogovornik Dražen Medved odgovorio je da su u objekt pristigle sve raspoložive ophodnje.


»Intervenirale su sve raspoložive ophodnje jer smo dobili dojavu da je riječ o remećenju javnog reda i mira u većem obimu.


Naša je praksa da su takvim situacijama šaljemo sve raspoložive ophodnje, dakle i interventnu i temeljnu i prometnu. Na taj način kvalitetno možemo odraditi posao, a i dolazi do smirivanja strasti, a i djeluje preventivno da se smire strasti«, pojasnio je glasnogovornik Medved.


Podsjetimo, lokalni bjelovarski portal izvijestio je javnost o velikoj kavanskoj tučnjavi koja se dogodila sinoć u noćnom klubu ‘Tilt’, prilikom gostovanja srbijanskog folk pjevača Mitra Mirića.


Portal Bjelovar.live piše da su u tučnjavi sudjelovaloi gotovo svi gosti kluba, a među njima su se nalazili i policajci koji nisu bili na dužnosti.