Nije mu se dalo

Prijava protiv “nervoznog poštara”: Umjesto u poštanske sandučiće, 48 pisama Grada Novalje bacio u kontejner

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Sumnjiči se da je 16. studenog ove godine, kao zaposlenik pravne osobe koja se bavi poštanskim uslugama, u kontejner odbacio 48 pisama Gradske uprave Grada Novalje, vezano za referendum oko izgradnje marine u gradu Novalji.



PAG  – Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Novalje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povrede tajnosti pisama i drugih pošiljaka.


Sumnjiči se da je 16. studenog ove godine, kao zaposlenik pravne osobe koja se bavi poštanskim uslugama, u kontejner odbacio 48 pisama Gradske uprave Grada Novalje, vezano za referendum oko izgradnje marine u gradu Novalji. Pisma su bila namijenjena građanima Grada Novalje. Uhićen je, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Ličko-senjska policija dovršila jej kriminalističko istraživanje i nad 57-godišnjakom iz Rijeke, osumnjičenom da se tijekom travnja ove godine, na području Općine Udbine, neovlašteno priključio na nisko naponsku mrežu i u tom razdoblju koristio električnu energiju, na štetu pravne osobe iz Gospića.




Dovršena je i kriminalistička obrada nad 24-godišnjakom iz Poduma, Grad Otočac, zbog sumnje u tešku krađu. Sumnjiči se da je u razdoblju od 7. do 10. studenog u Podumu provalio u garažu iz koje je otuđio 33 vreće kukuruza u zrnu u vlasništvu 48-godišnjaka iz Otočca. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.