Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Tužna vijest

Preminuo Alen Balen, jedan od osnivača Yammat FM-a

Foto Yammat FM
Foto Yammat FM
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2019. u 19:00 2019-03-29T19:00:01+01:00

Po izjavama očevidaca, samo se srušio, a nakon toga ga nisu uspjeli reanimirati

ROVINJ Alen Balen, poznati radijski DJ i jedan od osnivača Yammat FM-a, umro je danas u Rovinju. Po izjavama očevidaca, samo se srušio, a nakon toga ga nisu uspjeli reanimirati, javlja Ravno do dna.

U svijet radijskih medija ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Radi glasovne sinkronizacije radijskih i tv reklama. Kasnije će se pokazati kako će voiceoverski posao biti nešto što će ga pratiti kroz život. Paralelno s Radijem 1/101 počinje „vrtiti“ ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub ubrzo pokreće vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbirisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu kao producent/nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo sa Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.

Radio je i u Ater studio. Tamo je doznao sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji crtića kao i o brojnim tv reklamama i dokumentarcima. Iskustva koja je ranije stekao u svijetu glazbenog izdavaštva (PolyGram/Island) obogaćuje i upotpunjuje kroz suradnju s najvećim filmskim kompanijama (Disney/Pixar/Universal) za koje radi na njihovim hit-naslovima, u trenucima kada crtići po prvi puta progovaraju hrvatskim jezikom.

Aktivno u glazbi djeluje i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Mikija Solusa, Ivanu Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slične izvođače.

Godine 2015. s radom započinje Yammat FM, radio postaja kojoj se Balen u potpunosti posvetio, javlja Ravno do dna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.