Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Zlostavljao suprugu?

Premijer o slučaju obiteljskog nasilja: 'Župan Tomašević više ne može obnašati svoju funkciju'

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 27. studeni 2017. u 16:08 2017-11-27T16:08:48+01:00

"Meni je ono što je bitno da on u ovakvim okolnostima kao izabrani župan ukoliko se pokaže sve ovo što je izašlo u javnost točnim, ne može ostati na funkciji koju ima. To je poruka koju sam jasno prenio", rekao je premijer novinarima u Budimpešti

BUDIMPEŠTA Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak u Budimpešti da župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević (HDZ) ne može ostati na svojoj funkciji ukoliko se pokažu točnima sve informacije o obiteljskom nasilju.

»Pitanje Tomaševićevog isključivanja iz stranke rješavat ćemo u HDZ-u, ali ono je efemerno. Meni je ono što je bitno da on u ovakvim okolnostima kao izabrani župan ukoliko se pokaže sve ovo što je izašlo u javnost točnim, ne može ostati na funkciji koju ima. To je poruka koju sam jasno prenio«, rekao je premijer novinarima u Budimpešti gdje je sudjelovao na sastanku na vrhu predsjednika vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

»Ja od njega očekujem da preuzme odgovornost i u dogledno vrijeme shvati da u ovakvim okolnostima nije realno da obnaša dužnost župana«, naglasio je premijer. »Tu hoću biti sasvim eksplicitan«.

Odgovarajući na pitanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, premijer je kazao da je »Hrvatska u procesu pripreme upućivanja tog dokumenta u Sabor. Nadležno ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku provelo je javnu raspravu. U ovom trenutku analizira i konsolidira sve prijedloge u svezi s tim zakonskim aktom. Kada dokument bude u cijelosti spreman, ići će u daljnju proceduru«, naglasio je premijer.

Požeško-slavonska policija podnijela je početkom listopada kaznenu prijavu protiv 56-godišnjeg požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede svojoj supruzi te mu je izrekla i zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da se Tomašević 2. listopada, u večernjim satima nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega ga je kazneno prijavila za kazneno djelo »tjelesna ozljeda« te prekršajno zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Policija je Tomaševiću oduzela pušku za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.