Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 2
Sutra: 27° 27° 2
19. srpnja 2019.
Posjet Zadru

Premijer: 'Neka Bernardić prvo rješava pitanja u svojoj kući'

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 22:08 2018-10-05T22:08:25+02:00

'Neka prvo rješava pitanja u svojoj kući, a ja kao predsjednik Vlade i HDZ-a sam čvrsto odlučan u tome da razriješim sve moguće afere, raščistim i rasvijetlim sve do kraja jer samo na taj način možemo jačati jednu od temeljnih ideja programa Vlade i naše stranke', rekao je premijer

ZADAR Premijer Andrej Plenković poručio je u petak iz Zadra predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću da »prvo rješava pitanja u svojoj kući« odgovorivši tako na njegovu izjavu da je Hrvatska u raljama mafije, a da pipci vode do vrha HDZ-a.

Plenković je u Zadru razgovarao s čelnicima zadarskoga Županijskog odbora HDZ-a o fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi, privlačenju investicija, glavnim gospodarskim trendovima te o smjeru kojim idu HDZ i Vlada.

»Ovdje, u najjačem uporištu Hrvatske demokratske zajednice, gradu koji daje velik doprinos i na nacionalnoj razini, ali, isto tako, obnavlja povjerenje birača i u Zadru i u Zadarskoj županiji, ta je potpora vrlo snažna. Mislim da svi naglašavaju kvalitetno partnerstvo koje je Vlada napravila između jedinica lokalne i područne samouprave, osobito strukturirani dijalog sa županijama«, rekao je Plenković.

Ocijenio je da je današnja konferencija o regionalnom razvoju u Šibeniku bila velik doprinos tom duhu partnerstva, snažnoj fiskalnoj decentralizaciji, dobrom razumijevanju svih ministara i resora o bitnim projektima u pojedinim dijelovima Hrvatske te o nastojanju da se riješe i dugotrajni problemi koji su možda sprječavali investicije i razvoj. »I s te strane je i potpora i dijeljenje smjera kojim idemo i kao država i kao društvo i ovo što radi Vlada stopostotna«, istaknuo je premijer.

Na zamolbu da komentira današnju izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića u Saboru da je Hrvatska u raljama mafije i da pipci vode do vrha HDZ-a, predsjednik Vlade je odgovorio kako su to »paušalne izjave jednog slabog čelnika SDP-a, stranke koja je 12 posto iza HDZ-a, stranke koja gubi i saborske zastupnike, koja očito ima velike podjele u svojim redovima«.

»Neka prvo rješava pitanja u svojoj kući, a ja kao predsjednik Vlade i HDZ-a sam čvrsto odlučan u tome da razriješim sve moguće afere, raščistim i rasvijetlim sve do kraja jer samo na taj način možemo jačati jednu od temeljnih ideja programa Vlade i naše stranke, a to je pitanje vladavine prava, pravne sigurnosti i funkcioniranja pravne države. Na tome moramo raditi jer je to ono što hrvatski građani očekuju i tu svi nadležni moraju do kraja raditi u skladu s onim što im zakon dopušta«, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka