Nije iznenađen

Premijer Andrej Plenković o odluci Ine o prekidu rada postrojenja FCC u sisačkoj Rafineriji: To je poznato već dugo vremena

Hina

Neke poslovne odluke Ina donosi da bi bila učinkovitija, rekao je Plenković i dodao da Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica 



Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da se u odluci Ine o prekidu rada postrojenja FCC u sisačkoj Rafineriji radi o poslovnim odlukama kako bi ta naftna kompanija bila učinkovitija i istaknuo da Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica u Ini.


“To je poznato već dugo vremena temeljem određenih studija koje je Ina naručivala. Riječ je o četrdesetak ljudi. Dakle, neke poslovne odluke koje Ina donosi da bi bila učinkovitija”, rekao je Plenković novinarima nakon inicijalnog sastanka s predjednicima HDZ-ovih odbora, upitan o prijedlogu organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak.


Dodao je kako Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica u Ini i cjeloviti  pristup funkcioniranja Ine kao vertikalno integrirane kompanije, pri čemu računaju na Sisak i Rijeku.




Iz Ine su izvijestili da je pripremljen prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumijeva prijevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.


Plenković je, upitan kada će ratificirati Istanbulsku konvenciju, ponovio kako je o tome u četvrtak ekstenzivno govorio na aktualnom satu u Hrvatskom saboru rekavši kako je nadležno ministarstvo za taj zakonski akt provelo javno savjetovanje te će uskoro biti upućena u javnu proceduru.


Predsjednik HDZ-a je, nakon inicijalnog sastanka s predsjednicima 21 stranačkog odbora, rekao da su posljednjim imenovanjima donekle osvježili sastav njihovih predsjednika napravivši “miks mladosti i iskustva”. Istaknuo je kako nastavljaju s korisnim iskustvima koja su sa odborima imali proteklih godina i napomenuo kako je velik broj ljudi, koji su u prošlosti vodili stranačke odbore, danas na dužnostima saborskih zastupnika, eurozastupnika ili su članovi Vlade.  


Potpredsjednik HDZ-a i koordinator rada stranačkih odbora Tomislav Čuljak rekao je da su izborom predsjednika odbora krenuli u finalizaciju reorganizacije odbora prilagodivši ih sadašnjem trenutku kada je stranka na vlasti. Istaknuo je kako su u njima napravili operativnija tijela u kojima će biti predsjedništvo odbora s manjim brojem ljudi.