Ususret izborima

Predstavljena nova politička platforma – Hrvatski suverenisti

Hina

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić izjavio je na predstavljanju u dvorani Europskog doma, da hrvatski narod traži zajedništvo svih onih koji Hrvatsku vide kao suverenu državu. Smatra da će nova politička platforma postići odlične rezultate na predstojećim europskim a kasnije i hrvatskim parlamentarnih izborima.



 Hrvatski suverenisti, nova je politička platforma koja je predstavljena u subotu u Zagrebu, a okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative ‘Istina o Istanbulskoj’ i ‘Hrvatski bedem’ te više udruga civilnog društva, koji će zajednički izaći na izbore za Europski parlament.


Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić izjavio je na predstavljanju u dvorani Europskog doma, da hrvatski narod traži zajedništvo svih onih koji Hrvatsku vide kao suverenu državu. Smatra da će nova politička platforma postići odlične rezultate na predstojećim europskim a kasnije i hrvatskim parlamentarnih izborima.Kazao je kako zasad ne žele izlaziti s imenima kandidata na listi za Europski parlament a i dalje su otvoreni za suradnju sa svima te sa strankom Neovisni za Hrvatsku, koja je odlučila na te izbore izaći samostalno. »Plenkovićev HDZ je skrenuo oštro ulijevo i Hrvatska je pod tim vodstvom postala jedan od najposlušnijih zemalja koje slijede globalističke ideje koje su vrlo često u suprotnosti s hrvatskim nacionalnim interesima, hrvatskim ponosom i vrijednostima koje hrvatski narod temeljno određuju kroz stoljeća«, ustvrdio je Ilčić.Europarlamentarka Ruža Tomašić smatra da Republika Hrvatska u Europskom parlamentu treba imati ljude koji se neće libiti reći što misle, najavivši kako će ta opcija i dalje biti članica Europskih konzervativaca i reformista. Ocijenila je kako je to jedina grupacija koja se bori za Europu ravnopravnih država članica, u situaciji kada Europski pučani i Socijalisti zagovaraju veliku Europu u kojoj bi Hrvatska bila samo jedna mala regija.

»Dakle, trebamo ljude koji će nas zastupati otvorena uma, koji se ne libe reći što misle i što je najbolje za Hrvatsku i da ne idemo u Bruxelles po svoje mišljenje nego sa svojim mišljenjem. Ako birači odluče da dalje podržavaju one koji su za veliku Europu, kad postanemo marginalci nitko nam neće biti kriv nego mi sami«, zaključila je Tomašić.


Zastupnik Hrasta u Hrvatskom saboru Hrvoje Zekanović, ustvrdio je kako hrvatski suverenist znači biti protiv Istanbulske koncencije koju nam nameće EU, protiv Marakeškog sporazuma jer je on loš za Hrvatsku, za blokadu Srbije na putu u EU, kako bi se konačno priznala agresija na Hrvatsku i platila ratna odšteta, kao i za obranu prava na život te obranu hrvatskog naroda u BiH i dijaspori.


U ime Građanske inicijative »Istina o Istanbulskoj« govorila je Kristina Pavlović koja je pozvala skoro 400.000 građana koji su dali svoj potpis da podrže Hrvatske suvereniste.Ustvrdila je kako vladajuća garnitura ignorira građane, radi protiv njih, manipulira njihovim potpisima, boji se provjere i promatranja da se vidi što se radi, pa su čak, rekla je, »spremni uništavati dokaze o tome što su radili«. Zato, dodala je Pavlović, »poziva svih gotovo 400.000 građana koji su dali potpis za referendumsku inicijativu da podrže platformu zajedništva«.