Osude

Predsjedništvo SDP-a osudilo prostačku facebook objavu Saše Đujića o predsjednici te Rudićevu nazočnost otkrivanju spomen ploče s ustaškim pozdravom

Hina

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer osudilo je čin svoga člana Andrije Rudića, gradonačelnika Kutine, koji je nedavno, kao i ranije Ivo Baldasar, bio na otkrivanju ploče za poginulog branitelja na kojoj je i ustaški pozdrav »Za dom spremni«. »Ne može se dogoditi da svi šute, kao što se ranije dogodilo u Splitu. Treba se pokloniti svakom branitelju i žrtvi, ali pozdrav ‘za dom spremni’ nije prihvatljiv«, rekao je novinarima član Predsjedništva Rajko Ostojić. Za članove SDP-a neprihvatljiva je nazočnost na takvim mjestima, zaključilo je predsjedništvo.Predsjedništvo je osudilo i facebook objavu SDP-ova zastupnika Saše Đujića koji je jučerašnje gostovanje predsjednice Kolinda Grabar Kitarović kod Tihomira Dujmovića u HRT-ovoj emisiji »Iza zavjese» komentirao, kako je istaknuto, prostačkom i primitivnom objavom.Predsjedništvo osuđuje svaki huškački govor poput onog Saše Đujića uz ocjenu da se tako ne može komunicirati na fejsu, doznaje se u stranci nakon sjednice Predsjedništva. Na sjednici je smijenjena međunarodna tajnica stranke Karolina Leaković i na to mjesto imenovan je zastupnik Domagoj Hajduković.Leaković je na nedavnim unutarstranačkim izborima bila protukandidatkinja Davoru Bernardiću za mjesto predsjednice stranke. I Hajduković je bio kandidat za predsjednika stranke, ali se kasnije povukao u Bernardićevu korist. Neslužbeno je objašnjeno da će Hajduković to mjesto ubuduće volonterski obavljati, dok je Leaković bila profesionalno angažirana.Leaković će zadržati radni status u stranci, i to u Forumu žena, koji vodi kao v.d. nakon povlačenja Gordane Sobol.Kako se doznaje, novi program restrukturiranja stranke, koja je u minusu oko osam milijuna kuna, gotovo je dovršen i ne uključuje otpuštanja, što je Ostojić u izjavi novinarima i potvrdio, ali planira se smanjenje većine plaća 50-ak zaposlenika.

Predsjedništvo je donijelo i odluku osnivanju izbornog stožera za lokalne izbore, a saznaje se i da je splitski SDP kao kandidatkinju za gradonačelnicu istaknuo Aidu Batarelo, sadašnju zamjenicu Ive Baldasara. Nakon što su Ranko Ostojić i Branko Grčić odbili ponudu Bernardića da budu kandidati, splitski SDP ovih bi dana, kako se doznaje, trebao potvrditi tu odluku.