O friziranju bilanci

Predsjedništvo SDP-a: Lex Agrokor ne može se donijeti bez suglasnosti Europske komisije

Tihana Tomičić

Dug Agrokora ne smije postati dug građana Hrvatske, a nestabilnost Agrokora ne smije biti nestabilnost Hrvatske. Vlada ne može donijeti zakon o Agrokoru bez suglasnosti Europske komisije, izjavio je šef SDP-a Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, nakon koje je zajedno s članom Predsjedništva Sinišom Hajdašem Dončićem pozvao tri ključne institucije - DORH, Poreznu upravu i HANFA-u - da istraže slučaj i utvrde je li bilo kakvih makinacija ili friziranja Agrokorovih bilanci



Dug Agrokora ne smije postati dug građana Hrvatske, a nestabilnost Agrokora ne smije biti nestabilnost Hrvatske. Vlada ne može donijeti zakon o Agrokoru bez suglasnosti Europske komisije, izjavio je šef SDP-a Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, nakon koje je zajedno s članom Predsjedništva Sinišom Hajdašem Dončićem pozvao tri ključne institucije – DORH, Poreznu upravu i HANFA-u – da istraže slučaj i utvrde je li bilo kakvih makinacija ili friziranja Agrokorovih bilanci.


– Ako je toga bilo, to se tiče i aktualnog ministra financija Zdravka Marića, a na ovim institucijama je da to utvrde, kazao je Hajdaš na pitanje hoće li SDP tražiti ostavku. Nažalost, sve je više informacija o tome da je možda bilo friziranja bilanci, a to će štetiti ne samo zaposlenicima Agrokora, nego i svim dobavljačima, rekao je Hajdaš. Upozorava da Vlada mora postupati u skladu sa europskim pravom, te postupati odgovorno jer čak 6 do 7 milijardi mogu na kraju koštati odštete. To je suprotno interesima građana Hrvatske i nedopustivo, poručio je Hajdaš Dončić. Sjetimo se Grčke i friziranih izvješća, upozorio je vrh SDP-a.