Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
Relikvije sv. Leopolda Mandića

Predsjednica maramicom dodirnula sarkofag: 'Vjeruje se da se tako dobiva blagoslov'

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2017. u 22:02 2017-09-17T22:02:00+02:00

»Vjeruje se da se takvim dodirom sarkofaga zadobiva blagoslov i milost po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića,« objasnila je sestra Dolores Brkić iz Organizacijskog odbora

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju navečer posjetila je Svetište Gospe od Pojišana u Splitu gdje su izložene relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Predsjednica se zadržala nekoliko minuta pored sarkofaga u kojem su relikvije sv. Leopolda. Tom je prigodom maramicom s likom sv. Leopolda Mandića dodirnula sarkofag u kojem su relikvije. Kako su rekli u organizacijskom odboru za doček relikvija, takvo dodirivanje sarkofaga s likom sv. Leopolda simbolizira dodir s blagoslovom sv. Leopolda.

»Vjeruje se da se takvim dodirom sarkofaga zadobiva blagoslov i milost po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića,« objasnila je sestra Dolores Brkić iz Organizacijskog odbora.

Takvo dodirivanje sarkofaga s relikvijama sv. Leopolda Mandića omogućeno je i vjernicama koji su nazočni u Pojišanskom svetištu.

Domaćini u Pojišanskom svetištu darovali su predsjednici Grabar Kitarović malu relikviju, odnosno sličicu s likom sv. Leopolda Mandića.

Predsjednica će u ponedjeljak u Splitu nazočiti obilježavanju Dana Hrvatske ratne mornarice i 26. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.