Lete glave zbog pomilovanja

Predsjednica je smijenila svoju Komisiju za pomilovanja

Portal Novilist.hr

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

Nakon Vladimira Šeksa tako je i čitava Komisija za pomilovanja smijenjena nakon što je postalo evidentno da je velik broj pomilovanja koje je Kolinda Grabar Kitarović potpisala u najmanju ruku problematična



Ured predsjednice danas je priopćio kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smjenila svoju komisiju za pomilovanja. Dodatne informacije o tome koji su razlozi i/ili kad bi nova mogla biti sastavljena, u priopćenju nije navedeno.


Nakon Vladimira Šeksa tako je i čitava Komisija za pomilovanja smijenjena nakon što je postalo evidentno da je velik broj pomilovanja koje je Kolinda Grabar Kitarović potpisala u najmanju ruku problematična. Leon Sulić, Danko Seiter i Vanja Goldberger samo se neki od problematičnih ukaza pomilovanja. Neki od pomilovanih su osuđeni dileri i nasilnici, a dio je čvrsto vezan s donatorima Kolinde Grabar Kitarović.


Dan prije s mjesta savjetnika predsjednice otišao je Vladimir Šeks, koji je preuzeo odgovornost za forsiranje pomilovanja za Vanju Goldbergera, prijatelja njegovog sina.